Tennisparken

Tennisparken i centrala Vingåker är en mötesplats där man ska kunna sitta ned, träffa vänner över picknick-korg, leka med barnen eller arrangera olika aktiviteter. Parken har möblerats för olika syften och ändamål, ytorna ska kunna utnyttjas till allt från att spela spel till att ha marknad på. Vingåkers kommun har även en portabel scen som kan användas runt om i kommunen och naturligtvis får den även plats att ställas upp i Tennisparken.

– Vi har lagt stor vikt vid att området ska upplevas ljus och tryggt, berättar Peter Grönlund, föredetta samhällsbyggnadschef. Vi har jobbat med belysningen i parkområdet med allt från upplysta träd till bra belysningsanordning för att sprida ljuset. Vidare berättar Peter att gång- och cykelvägen som går rakt igenom parken skapar aktivitetsområden med plattor, grus och gräs.


Festlig invigning när nya Tennisparken öppnades!

Den 4 juli kl. 16.00 öppnades portarna till nya Tennisparken för första gången för allmänheten. Vingåkersbor i alla åldrar minglade i solskenet och efter att kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson klippt bandet och förklarat parken officiellt öppen bjöds det på bland annat på allsång, trollkarl och utomhusbio.

Tre utklädda personer sittandes i kramgungan i Tennisparken

En flicka med rosa keps som sitter på en mans axlar och tittar på en trollkarl som trollar på scenen.

Folkmassa i Tennisparken under en klarblå himmel med strålande sol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Det närmar sig

Så här såg det ut i Tennisparken i mitten av maj.

 

Kiosk med texten: "Tennisparken" på och en grävmaskinLastpallar med marksten och vy över parkens utegymLekplatsen sett uppifrånParkbänkar och fjädrar till lekparkens inredning

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på bilderna för att öppna upp dem i nytt fönster.


Information om kioskbyggnaden

Kiosken är cirka 30 kvadratmeter och belägen i den kommande Tennisparken i centrala Vingåker. I parken kommer det även att finnas lekplats, utegym, torgyta, sittmöjligheter med mera. Den offentliga toaletten (RWC) som är belägen i kioskbyggnaden sköts och drivs av kommunen. Kiosken har utrustats med köksutrustning; bland annat kyl och frys, snabbdiskmaskin, termosbryggare, induktionsspis med ugn, diskbänk, diverse hyllor, expeditionsdisk med mera. Ingen servering inomhus är möjlig, däremot finns en utvändig plats under en pergola (ej under tak).

Klicka på bilderna för fasadritning samt planritning för att öppna upp dem i nytt fönster.

FASADRITNING KIOSK                                  PLANRITNING KIOSK


Första spadtaget

Den 8 november togs första spadtaget för Tennisparken. Barn från förskolan Slottet och Södergårdens förskola satte tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson och byggföretaget Skanska spadarna i marken för det som ska bli en ny central mötesplats i Vingåker.

Förskolebarn med mössa och spade

Två förskolebarn står på en sandhög och gräver med spadar

 

 

 

 

 

 

 

 


Växterna i Tennisparken

Några exempel på växter som kommer planteras i Tennisparken.

Scilla siberica rysk blåstjärna
Scilla siberica – Rysk blåstjärna
Galanthus nivalis snödroppe
Galanthus nivalis – Snödroppe
Magnolia kobus japansk magnolia
Magnolia kobus – Japansk magnolia
Hemerocallis daglilja
Hemerocallis – Daglilja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Upphandling klar

I oktober blev upphandlingen av Tennisparken klar och kommunen har skrivit avtal med Skanska som kommer utföra arbetet med start i november.

 


 

Skiss på nya Tennisparken

Klicka på bilden för större format

Vingåkers allra nyaste flerfamiljshus står på ena kortsidan av parken. Det är det kommunala fastighetsbolaget som byggt 14 nya lägenheter.

Kontakta Vingåkershem för information om tillgängliga lägenheter.

 

 

Läs mer

Samhällsbyggnadschef