• En modern, energismart, ljus och trygg högstadieskola

  Vårterminen 2020 flyttade högstadiet in i nya Slottsskolan.

  Läs mer
 • En mötesplats för lek, träning, evenemang och avkoppling

  Tennisparken i centrala Vingåker är en mötesplats där man ska kunna sitta ned, träffa vänner över picknick-korg, leka med barnen eller arrangera olika aktiviteter.

  Läs mer
 • Med stor variation av lekmöjligheter

  Förskolan Äppellunden med en yta på cirka 1000 kvadratmeter, fem avdelningar och ett eget tillagningskök färdigställdes i juli 2019.

  Läs mer

 • Ett slott för alla

  Renoveringen av Säfstaholms slott pågick i drygt två år och återinvigdes i september 2020.

 • Ny skola i Marmorbyn

  Den nya skolan rymmer upp till 140 elever och den nya skolbyggnaden tillsammans med befintliga byggnader inrymmer lokaler för skola och fritidshem. Läs om byggprojektet i Marmorbyn.

  Läs mer
 • Sagolundens förskola

  En ny energieffektiv och miljövänlig förskola med sex avdelningar och plats för 120 barn.

  Läs mer

Vingåker är en bygd i utveckling. Våra styrkor gör oss stolta och det bygger vi gemensamt vidare på. Framtiden finns i Vingåker och genom tekniken finns hela världen här. Hos oss finns utrymmet som får människor att må bra och att växa. Här kan du pröva dina vingar, njuta av det lantliga lugnet och upptäcka att det stora finns i det småskaliga. Vi tror på att landsbygden är framtiden. Att vi tillsammans skapar det som är långsiktigt hållbart.

I menyn ovan hittar du några av våra projekt i arbetet med att utveckla Vingåkersbygden. Följ med på vår resa när Vingåker växer!

Läs även om hur vi utvecklar nya möjligheter för att skapa bättre service, trygghet, tillgänglighet och livskvalité. Genom samverkan mellan kommunens olika verksamheter, näringslivet och civilsamhället skapas förutsättningar för smarta lösningar och arbetssätt genom digital infrastruktur, delaktighet och kunskapsspridning.


Vingåker växer – väx med oss!

Det ska vara enkelt att hitta mark för att bygga nytt. Oavsett om det är för enbostadshus eller industri. I Vingåkersbygden finns det något för alla.

Lediga tomter i Vingåkersbygden