Loppis för lata dagar

Loppis är svårslaget när du söker kvalité till en billig peng och en mysig familjeaktivitet. Här tipsar vi om en loppisrunda genom bygden, men du kan självklart sätta ihop din egen och plocka de delar som passar dig bäst. Lycka till på fyndjakten!

En lyckad loppislördag börjar med ett besök på Vingåker second hand. Här finns två våningar fyllda med roliga saker till bra priser. Butiken driver sedan länge ett ideellt arbete och bara under 2022 samlade föreningen som driver butiken in över 1,3 miljoner kronor till välgörande ändamål. Hjälpsändningar till Lettland sker också regelbundet med varor de inte lyckas sälja i butiken. Här kan du alltså handla med gott samvete och veta att du bidrar till en god sak.

Bara en kort promenad över järnvägsbron hittar vi vårt nästa stopp. Marielunds hem och antik är en välsorterad butik med brett sortiment av antika och unika varor. Atmosfären i butiken inbjuder till långa besök och vi kan nästan garantera att du går härifrån inspirerad och inte sällan med minst ett inköp i bagaget.

Turen tar oss vidare ut i bygden och vi stannar vid Brevens Hjärta i Brevens bruk. Även här vill man dröja sig kvar en stund och leta igenom varje vrå av den välsorterade butiken. När man känner sig klar kan en kaffe med hembakt bröd varmt rekommenderas innan färden går vidare på slingriga vägar till Maråkers prylmarknad. I två rödmålade gamla byggnader hittar du en uppsjö olika saker till fina loppispriser. En trappa upp hittar du dessutom vad som kanske är en av Sveriges största samlingar av porslinskannor, prydligt uppradade på hyllor från golv till tak.

Känner du dig fortfarande sugen att upptäcka mer? Håll utkik efter handmålade skyltar i vägkanten för fler chanser till loppisfynd.