Njut av glassiga sommardagar

En sommar utan glass är som en sandstrand utan sand. Därför tipsar vi om tre ställen som får dig att smälta som, ja just det: glass i solsken!

Hos Go’ glass i Tennisparken i centrala Vingåker äter du hemlagad italiensk glass och mjukglass i en mängd olika smaker. Vad sägs om klassiker som jordgubb, hasselnöt, vanilj eller en svalkande sorbet? Kombinera din egen variant eller slå på stort med någon av de rejält tilltagna glasskreationerna. Vill man komma tillbaka – och det vill man – kan du välja mellan olika roliga återanvändningsbara bägare. Slå dig sedan ner på en parkbänk i solen och låt barnen leka sig trötta och nöjda.

Vill du uppleva  hela svenska sommaridyllen med glittrande blått vatten och röda stugor är det Kaffestugan vid Hjälmaren du ska besöka. Att stugan har anor från 1700-talet märks när du kliver in och får huka dig för att inte slå i takbjälkarna. Här väljer du mellan en mängd olika smaker och spännande kreationer. Det enda som möjligen slår den goda glassen är utsikten över sjön. Personligen rekommenderas en frasig våffla eller glassen ”kakburken”. Kanske till och med både och?

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för Kandyz på outletområdet. Butiken har det mesta du kan önska dig av glass och passar särskilt bra när du är på språng, men ändå vill njuta något extra gott.

Go glass Vingåker