Vingåker i världen – en kaxig kampanj i samklang med näringslivet

Ännu en gång sticker Vingåker ut hakan med sin besöksnäringskampanj. Efter förra årets lyckade kampanj kommer Vingåkers kommun i år att växla upp. Vingåker kommer marknadsföras som besöksmål både på orten, för förbipasserande och i 15 andra städer i Mellansverige. Ambitionen är att sätta Vingåker på kartan tillsammans med besöksnäringsföretagen.

Över en natt placeras 12 färgglada (turist)byråar ut i Vingåker med en QR-kod. Infartsskyltar med flera förses med stolta budskap för att konkurrera med resebyråerna. Dessutom placeras flera hundra små minibyråar ut hos bygdens besöksmål.
Varje år får kommunen hundratusentals besökare som kommer till Vingåker. Den främsta anledningen är att handeln lockar.

– Ibland måste man våga sticka ut hakan för att väcka en reaktion och skapa en nyfikenhet. Vi vill göra mer för att marknadsföra orten för alla de hundratusentals besökare som varje år kommer till oss genom våra redan starka dragplåster. Många åker ifrån Vingåker utan att riktigt uppleva eller bli nyfikna på mer av vår fantastiska ort, säger Susanna Oom Samuelsson, näringslivsansvarig.
Kampanjen startar den 16 maj och pågår fram till slutet av september. Den röda tråden i kampanjen är ”Vingåker i världen” som kommer lanseras genom budskap som visar att Vingåkersbygden är ett prisvärt alternativ till andra destinationer i världen.

– Syftet med kampanjen är att skapa en nyfikenhet kring Vingåkersbygden som plats. Vi vill inte vara någonting vi inte är utan visa en stolthet med att vara en landsbygd med allt vad det innebär. Målet är att få fler att vilja upptäcka, uppleva och göra aktiviteter i Vingåkersbygden, säger Ellinor Larsson, turistkoordinator.

Kampanjen kommer att synas:
• på stora skyltar i och utanför Vingåker
• i Stockholm och Mellansverige under vecka 26 tillsammans med Vingåkers Factory Outlet
• i annonser i dagstidningar
• på sociala medier
• genom en gerillaattack med fysiska byråer utplacerade runt om i Vingåker
• med bordspratare som syns på Vingåkers restauranger, butiker och andra besöksmål

Så tänkte vi

Lokal shopping i världsklass

Uppgifterna är baserade på priset på en kostym i en känd modebutik i Milano samt på motsvarande kostymmodell på Vingåkers Factory Outlet. Observera att prisuppgifterna är hämtade i januari 2023 och därför kan skilja sig från dagens prisuppgifter

Slottet i centrum

Uppgifterna är baserade på entrépriset för Buckingham Palace samt entrépriset på Säfstaholms slott. Observera att prisuppgifterna är hämtade i januari 2023 och därför kan skilja sig från dagens prisuppgifter.

Trätunnor och smaksensationer

Uppgifterna är baserade på priset på en whiskyprovning i Glasgow samt en whiskyprovning på Thorslundkagge. Observera att prisuppgifterna är hämtade i januari 2023 och därför kan skilja sig från dagens prisuppgifter.

Skidsäsong?

Uppgifterna för Chamonix är hämtade från informationssidan för skidåkning, freeride.se. Uppgifterna för Båsenberga är hämtade från Båsenberga slalomklubbs hemsida och syftar till Båsenbergabacken i Vingåker. Båda uppgifterna är hämtade i januari 2023.

Värt en omväg

Uppgiften om antal gula taxibilar i New York är hämtad i januari 2023 från hemsidan peopleinthestreet.se. Artikeln på hemsidan postades 2020. Uppgiften om antal epatraktorer i Vingåkers kommun är hämtade från trafa.se (trafikanalys) i januari 2023 och gäller år 2021. Uppgiften för antalet epatraktorer år 2022 var ännu inte sammanställd vid tillfället för informationshämtning. A dags dato har antalet epatraktorer ökat till 106 stycken.

Weekend i Vingåker

Uppgifterna är baserade på priset för en tur och returresa från Arlanda till Charles De Gaulle och 2 hotellövernattningar i Paris inklusive frukost för två personer. Uppgifterna är också baserade på priset för en tur och returresa med tåg från Stockholm Central till Vingåker och två hotellövernattningar inklusive frukost på Båsenberga Hotell och Konferens. Observera att båda prisuppgifterna gäller en helg i juli och är hämtade i mars 2023, De kan därför skilja sig från dagens prisuppgifter.

Vill du vara med eller har frågor?

Kontakta:

Turistkoordinator Ellinor Larsson
ellinor.larsson@vingaker.se
tfn 0151-193 51

Näringslivsansvarig Susanna Oom Samuelsson
susanna.samuelsson@vingaker.se
tfn 0151-192 70