Fredrika Hultgren

Vingåkersbadet

Välkommen till ett trivsamt badhus som passar hela familjen! För våra minsta besökare finns bassängen Våga, ett lekland med rutschkana, grotta med vattenfall och fantasisvampar som sprutar vatten. Passa på och njut i bubbelpoolen, testa rutschkanan, ha det skönt i en vilstol eller bara ta en kopp kaffe i caféet.
Handikappanpassat.

Läs mer om Vingåkersbadet

Skoj i Vingåkersbygden

Skoj i Vingåkersbygden är ett kommunalt initiativ för att skapa en aktiv och rolig fritid för barnen i kommunen. Bland annat har en skojbuss med fritidsledare och lekmaterial kuskat runt i kommunen och erbjudit kostnadsfria aktiviteter och lekar för alla barn. För att se aktuella aktiviteter följ länken till Skoj i Vingåkers facebooksida.

Länk till Skoj i Vingåkers facebooksida
Foto Emma Blomberg

Vingåkers fritidsgård

Måndag till fredag erbjuder Vingåkers fritidsgård barn och ungdomar en fristad och en plats för aktiviteter och umgänge. Här kan man spela biljard, hänga i tjejrummet eller IT-caféet, spela spel och umgås. Fritidsledarna anordnar också aktiviteter så som bakning, tjejmiddag, filmhäng, lan och utflykter. För att se vad som är på gång, följ länken till Fritidsgårdens facebooksida.

Läs mer om Vingåkers fritidsgård

Familjevänliga badplatser

Det finns flera fina badplatser runtom i kommunen med sandstrand, brygga och lekplats. Vid bland annat Viala och Högsjöbadet finns det dessutom hopptorn. I Lyttersta går det att bada bastu och från Läppebadet är det bara ett stenkast till Hjälmargårdens café och restaurang som erbjuder ett stort utbud av maffiga glassar.

Läs mer om kommunens badplatser

Båsenberga friluftsområde

Här finns roliga aktiviteter året om för hela familjen! Varför inte testa MTB spåret eller göra en utflykt till Igelbålens naturreservat? På vintern kan man välja mellan att åka slalomskidor, längdskidor eller pulka.

Lekpark i centrum

Mitt i centrala Vingåker ligger Tennisparken. Denna nyinvigdes sommaren 2018 och här finns stora lekytor, klätterställningar, ett utomhusgym och en kiosk som har öppet på helgerna under sommaren.

Barnfavoriter bara en timmes resa bort!

Pettson och Findus i Julita

Bara 20 minuter från Vingåkers centrum ligger Julita gård som är en del av Nordiska museet. Här kan man förutom att besöka gårdsmuseerna även träffa Pettson och Findus, se hur de bor eller följa med dem på muckelvandring. Kika in på Julitas hemsida för att se aktuella aktiviteter och öppettider.

Bild: Nordiska museet

Läs mer om Pettson och Findus

Sagostigen

Sagostigen är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen. Här får barn och vuxna gemensamt utforska fantasin och upptäcka sagans värld i lugn och vacker natur. Här hittar ni några av Sveriges populäraste sagor med tillhörande slott och stugor att utforska, vi erbjuder också teater och skräddarsydda barnkalas.

Läs mer om Sagostigen

Kolmården djurpark

Se vilda djur, upplev någon av våra shower eller visningar, testa åkattraktionerna eller träffa Bamse i Bamses värld. Ett sant äventyr för hela familjen!

Bild: Frans Hällqvist

Läs mer om Kolmården djurpark

Svenska turistföreningen har öppnat en sajt där barn själva kan tipsa om roliga saker att göra i Sverige.  Ofta blir semestern varken dyr eller långt bort om barnen får bestämma själva. Här finns även kluriga filmer som berättar om allemansrätten så att fler kan våga sig ut och gilla naturen. Följ länken för att se vilka tips som finns i ditt område eller dela ditt eget smultronställe med andra.

Länk till barnens turistbyrå

Barnens turistguide startades 2004 av två barnfamiljer som ville underlätta för andra familjer att resa tillsammans med sina barn. De upplevde att det var svårt att hitta info om bra sevärdheter för barn och valde att själva försöka fylla informationsglappet. Här finns numera tips och trix om alltifrån barnvänliga resmål till hur man lyckas sista minuten-resa med barn. Och vad gör man egentligen när man får egentid?

Länk till barnens turistguide