Vingåkersbygden

I småskaliga Vingåkersbygden har vi nära till varandra, vacker natur och bra service. Välkommen till oss för ett hållbart liv på landet med upplevelser året om.

Precis som dåtidens människor använde naturens resurser gör vi det idag. Vi menar att det lugna livet på landet är mer hållbart än i en stad. Att vara omsluten av skogar, åkrar, ängar, sjöar och vattendrag ger ro i själen. Riktig hållbarhet är stressfrihet.

Här finns större möjligheter till självförsörjning av mat och energi. I skogen finns gott om svamp och bär, och i sjöarna finns rikligt med fisk. Vi rör oss till fots, på cykel, skidor, skridskor eller i bilen. Vi stannar till, slår oss ner och njuter av stillheten.

I Vingåkersbygden har vi en mångfald av upplevelser, fritidsaktiviteter och evenemang året om. I vårt livaktiga föreningsliv bubblar det av engagemang, gemenskap och utveckling inom idrott, kultur, studier och natur. Här finns alltid något nytt att göra.


Logotypen Vingåkersbygden

För att bygga ett starkt och enhetligt varumärke har en logotyp för platsen Vingåkersbygden tagits fram. Genom att vi gemensamt går ihop som avsändare stärker vi Vingåkersbygdens varumärke. Logotypen kan användas av alla aktörer i bygden, oavsett bransch, som vill kommunicera sin tillhörighet till Vingåkersbygden.

Här hittar du mer information och en grafisk manual kring hur logotypen används, av vem och i vilket syfte.

Vingåkers turistbyrå