Bygg en koja i slottsparken

Säfstaholms slott är en vacker byggnad med tillhörande slottspark i sörmländska Vingåker. På den öppna gårdsplanen framför slottet bygger vi en stor, vild och vacker koja tillsammans. Vi skapar ett tillfälligt konstverk, men framför allt en lekfull process utan press eller prestige. Barn, unga och vuxna är välkomna att vara med och bygga – kom en stund eller stanna hela dagen!

Slottet och kojan är varandras motsats och när de ställs tätt intill varandra så blir skillnaderna uppenbara. Slottet är byggt för att stå i hundratals år, som ett monument över rikedom och makt. Till kojbygget är alla välkomna att mötas som jämlikar, utan undantag. Den kanske inte blir helt perfekt, som ett slott, men vi bygger den tillsammans och fyller den med gemenskap och frihetlig skaparglädje – en annan typ av rikedom som inte kan köpas för pengar.

Sedan den 1 januari i år är Barnkonventionen svensk lag, vilket är en viktig milstolpe i kampen för barns rättigheter. Konstnären Ruben Wätte bjuder in allmänheten till kojbygget som en del av barnkonstfestivalen Kurioso som äger rum runt om i Sörmland 18 okt-8 nov

Vi använder bambu, tyg och tejp. Kläder efter väder! Vi håller avstånd och begränsar antalet besökare.

Arrangör: Sörmlands museum i samarbete med Vingåkers kommun.

Fler upplevelser
29 Oct