Har du en närstående som på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller hög ålder har behov av ditt stöd?
Din närstående kan vara en familjemedlem, släkting, granne eller vän. Du behöver inte dela bostad med den du stödjer för att räknas som anhörig.
Vilket stöd som kan bli aktuellt för dig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i. Stödet kan exempelvis bestå av samtal, anhöriggrupp, information eller utbildning.
På Anhörigcentrum, Sävstaholmsvägen 32-34, har du möjlighet att delta i olika former av anhörigstöd. På Anhörigcentrum har du också möjlighet att träffa andra anhöriga som befinner sig i en liknande situation.
Du kan vända dig till Anhörigstödet i förtroende. Anhörigstödet är en service till medborgarna och är kostnadsfri.
Anhörigstödet:
- har tid att lyssna på dig
- arbetar med respekt för din integritet
- har enskilda stödsamtal med dig om din situation som anhörig, i din bostad eller på Anhörigcentrum
- kan informera om möjligheter till hjälp och avlösning
- kan förmedla kontakt med biståndshandläggare, frivilligorganisationer och föreningar
Anhörigstöd är hjälp som du har rätt till enligt lag.
Aktuellt på Anhörigcentrum
Har du förslag eller önskemål på studiegrupper eller studiecirklar, tipsa gärna anhörigsamordnaren om ditt önskemål på telefon eller mejl. Kontaktuppgifter finns längre ner på denna sida. Varje vecka finns det två öppna sammankomster på Anhörigcentrum.
Onsdagsöppet på Anhörigcentrum
När: onsdagar 09.30-12.00
Plats: Anhörigcentrum, Sävstaholmsvägen 32-34
Välkommen på en stunds samtal om livet i allmänhet och att vara anhörig i synnerhet. Anhörigcentrum bjuder på kaffe och det finns möjlighet att få veta mer om anhörigstöd eller en stund för social samvaro. Du behöver inte veta vad du har för ärende för att komma. För att försäkra dig om att det inte är inställt, ring 070-206 04 22