Anhörigstöd

Har du en närstående som på grund av funktionsnedsättning, sjukdom eller hög ålder har behov av ditt stöd?

Din närstående kan vara en familjemedlem, släkting, granne eller vän. Du behöver inte dela bostad med den du stödjer för att räknas som anhörig.

Vilket stöd som kan bli aktuellt för dig beror på dina behov och den livssituation du befinner dig i. Stödet kan exempelvis bestå av samtal, anhöriggrupp, information eller utbildning.

På AnhörigCentrum, Sävstaholmsvägen 32-34, har du möjlighet att delta i olika former av anhörigstöd. På Anhörigcentrum har du också möjlighet att träffa andra anhöriga som befinner sig i en liknande situation.

Du kan vända dig till Anhörigstödet i förtroende. Anhörigstödet är en service till medborgarna och är kostnadsfri.

Anhörigstödet:

  • har tid att lyssna på dig
  • arbetar med respekt för din integritet
  • har enskilda stödsamtal med dig om din situation som anhörig, i din bostad eller på Anhörigcentrum
  • kan informera om möjligheter till hjälp och avlösning
  • kan förmedla kontakt med biståndshandläggare, frivilligorganisationer och föreningar

Anhörigstöd är hjälp som du har rätt till enligt lag.

Information med anledning av covid-19

Anhörigcentrums aktiviteter under januari och februari är framflyttade utifrån rådande restriktioner. Vi återkommer med nytt datum så fort vi får ny information om restriktioner. Har du redan anmält dig kommer du bli uppringd med nytt datum och tid.

Drop-in på onsdagar 09.30-12.00 är fortsatt öppet men med begränsat antal personer i lokalen.

Från och med tisdag 1 februari startar promenadgruppen. Start 10.00 med samling utanför huvudentrén på Sävstagården (sävstaholmsvägen 32-34). Anmäl dig på telefon 0151-193 70 eller sms 070-206 04 22.

Du kan boka enskilda samtal med anhörigsamordnare. Anhörigsamordnaren har tystnadsplikt, ingen dokumentationsplikt och samtalen är kostnadsfria. Samtalen är mellanmänskliga samtal men inga behandlande samtal. Samtalen erbjuds på anhörigcentrum, som promenadsamtal, på telefon eller digitalt. Ring 0151-193 70 om du vill boka tid för samtal.

Behöver du tips, råd och vägledning i din anhörigsituation kan du ringa eller skicka ett mejl. Om du vill bli uppringd lämnar du namn och telefonnummer så ringer anhörigsamordnaren upp dig.

Drop-in onsdagar

Drop-in på Anhörigcentrum med start 12 januari 2022.

Onsdagar 9.30-12.00 är Anhörigcentrum öppet för besök. Kom förbi och samtala, ta en kopp kaffe, ställ en fråga, boka ett enskilt stödsamtal eller få information om Anhörigcentrums verksamhet. Du är välkommen att ringa på 0151-193 70 för att försäkra dig om hur det ser ut i lokalen innan du kommer.

Plats: Anhörigcentrum Sävstagården
Sävstaholmsvägen 32-34

Program AnhörigCentrum januari-mars 2022

AnhörigCentrum

Mer information