Vingåkersbygden växer med bättre företagsklimat

Publicerad: 2017-05-16

Vingåker är en ort i utveckling. Vi har våra styrkor, som gör oss stolta och som vi gemensamt bygger vidare på. Våra företagare är en viktig del i Vingåkersbygdens utveckling, därför vässar vi nu arbetet med att tillsammans, näringslivet och kommunen, bädda för ett framgångsrikt näringslivsarbete.

Anneli Bengtsson, kommunstyrelsen och likväl näringslivsrådets ordförande:
– Jag är stolt över resultatet från våra diskussioner. Vi har prioriterat vilka områden och aktiviteter som möjliggör att vi tillsammans gör bra saker bättre. Det är ett ständigt pågående arbete och dialogen med näringslivet behöver alltid vara levande.

Näringslivsrådet har valt att prioritera fyra områden som är kopplade till fem åtgärder:

DIALOG – Företagsbesök hos företag med 1-9 anställda – Aktivitet: Vi genomför företagsbesök och passar samtidigt på att ställa frågor om näringslivsklimatet. Skapa åtgärdsplan från kontakter med näringslivet – Aktivitet: Vi har en levande dialog med näringslivsrådet kring åtgärdsplanen.

ATTITYD OCH SERVICE – Förhållningssätt – Aktivitet: Bemötande är viktigt för ett bra företagsklimat. För att skapa bra möten har kommunen en plan med föreläsningar och utbildning för medarbetare om framtidens kommunala service.

EFFEKTIV FÖRVALTNING – Förbättrad företagsservice – Aktivitet: Vi undviker onödigt många möten med olika handläggare – istället samlar vi berörda handläggare till mötet med företagaren.

AFFÄRSMÄSSIG KOMMUN – Lokala upphandling – Aktivitet: När möjlighet ges förs en dialog med näringslivet inför kommande upphandlingar där Vingåkers kommun kommer att ställa krav.

Som uppföljning på företagsklimatet är dialogen och enkätfrågorna på företagsbesöken viktiga. En annat måttstock är Svenskt Näringslivs ranking och betyg av företagsklimatet i Vingåkers kommun. Näringslivsrådet består av representanter från lokala näringslivet, tjänstemän och förtroendevalda.

KONTAKT:
Anneli Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande, tfn 0151 191 09, anneli.bengtsson@vingaker.se
Ralf Hedin, kommunchef, tfn 0151 192 61, ralf.hedin@vingaker.se

Fler nyheter