Vingåkers kommun inspirerar i Bryssel

Publicerad: 2018-05-14

Kommunens innovativa lösningar rörande fiberutbyggnad på landsbygden uppmärksammas ute i Europa. Bredbandssamordnare och landsbygdsutvecklare Regina Westas Stedt är som representant för Vingåkers kommun inbjuden till Bryssel 22 maj för ett seminarium arrangerat av ENRD:s (European Network for Rural Development) tematiska aktionsgrupp Smart Villages.

Seminariet kommer att samla ett brett spektrum av utövare och beslutsfattare från hela Europa som har utvecklat projekt för att återuppliva landsbygdstjänster genom social och digital innovation.

– Ur ett EU-perspektiv är Vingåker intressant utifrån hur vi har hittat lösningar förbi de stora utmaningar det innebär för en landsbygdskommun gällande fiberutbyggnad, säger Regina Westas Stedt. Även de satsningar och pågående arbete som nu sker i Vingåker för övrig digital infrastruktur som sensornät är intressant – hur vi arbetar strategiskt för att digitaliseringen ska skapa förutsättningar för en ökad servicenivå och livskvalité på landsbygden i kommunen.

Program 22 maj

Kontakt
Regina Westas Stedt, bredbandssamordnare/landsbygdsutvecklare, 070-554 96 16, regina.westas-stedt@vingaker.se

Fler nyheter