Vingåkers kommun har snabbaste tillväxten av fiberbredband i Sörmland

Publicerad: 2018-04-03

I Post- och telestyrelsens (PTS) senaste rapport om Mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2017 framgår det att Vingåkers kommun har snabbaste tillväxten av fiberbredband i Sörmland. Hela Sörmland placerar sig högt i kartläggningen och är ett av Sveriges bästa län på fiberutbyggnad.

Vingåkers kommun har ett Sverigeunikt fiberbredbandsprojekt som bygger på en solidarisk plattform, vilket möjliggjort den snabba expansionen av utbyggnaden. Projektet påbörjades 2014 och har varit mycket lyckosamt.

– Vi har lagt ner mycket arbete på att komma så här lång och det är så välkommet med ett glädjebesked i form av statistik över hur det går med utbyggnaden, säger Regina Westas Stedt, bredbandssamordnare i Vingåkers kommun. Resultatet i rapporten är otroligt glädjande och ger extra energi till att fortsätta den vidare utbyggnaden under 2018, avslutar Regina.

Enligt PTS statistikrapport är Vingåkers kommun uppe i en anslutningsgrad på 67,64% av hushållen i hela kommunen, Sörmland totalt 47,49%.


PTS har i uppdrag av regeringen att beskriva och analysera den faktiska och möjliga tillgången till infrastruktur och tjänster för elektronisk kommunikation. PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning är en årlig rapport som kartlägger tillgången till och utbyggnaden av fast och mobil bredbandsinfrastruktur.
PTS kartläggning www.statistik.pts.se
Underlaget finns även tillgängligt i kartformat på www.bredbandskartan.se


Kontakt
Vingåkers kommuns bredbandssamordnare Regina Westas Stedt, tfn 070-554 96 16
regina.westas-wtedt@vingaker.se

Fler nyheter