Vingåker ökar mest i Sörmland – 2016 rekordår för nyföretagandet

Publicerad: 2017-01-31

Antalet nya företag som startades i Sörmland förra året var rekordmånga. Enligt Bolagsverket var ökningen närmare sju procent jämfört med 2015 och det högsta antalet sedan 1994. Bland de sörmländska kommunerna ökade nyföretagandet mest i Vingåker.

2016 var ett rekordår i antalet nystartade verksamheter i Vingåker. 38 bolag såg dagens ljus under 2016, jämfört med 24 stycken året innan. – Glädjande nyheter att personer vill satsa och starta företag. Det finns en hel del stöd från organisationer och myndigheter i kommunen för att starta och driva företag, säger Suzan Östman Bäckman, näringslivsansvarig i Vingåkers kommun, och nämner bland annat NyföretagarCentrum Västra Sörmland, Coompanion Sörmland, ALMI Företagspartner Stockholm Södermanland och KATEC med innovationsrådgivning.

Ett aktivt näringslivsråd, frekventa företagsbesök av tjänstemän och politiker samt mötesplatser både lokalt och tillsammans i KFV regionen (Katrineholm – Flen – Vingåker) är några av initiativen för att förbättra näringslivsklimatet, vårda befintligt näringsliv, ta del av företagarnas synpunkter samt skapa engagemang i utvecklingsarbetet. – Vi välkomnar att företagsamma tar kontakt med kommunen för att stötta dem i deras företagstillväxt, avslutar Suzan.

Siffrorna är en sammanställning av antalet nyregistrerade aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag eller kommanditbolag. Läs mer på www.bolagsverket.se

Media reportage:
P4 Sörmland 2017-01-12
Katrineholms kuriren 2017-01-16
Katrineholms kuriren 2017-01-15

För mer information, kontakta Suzan Östman Bäckman Näringslivsansvarig Vingåkers kommun.
Telefon 0151 192 70 eller epost suzan.backman@vingaker.se

 

Fler nyheter