Kulturskolan når ut till alla elever i Vingåker

Publicerad: 2017-08-25

Inför terminsuppstarten tar Kulturskolan i Vingåker nya tag. Man vill få fler elever och nå ut bredare till alla barn och ungdomar.

Just nu pågår en värvningsturné där hela musikskolan åker ut till alla skolorna i Vingåkers kommun och framträder. Varje gymnastiksal är bokad på de olika skolorna och alla klasser och elever får ta del av en liten föreställning där lärarna spelar, sjunger, dansar, dramatiserar för och tillsammans med eleverna. Målet är att denna uppsökande verksamhet skall få ännu fler barn och ungdomar att vilja ta del av Kulturskolans utbud. När värvningsturnén är klar inbjuder Kulturskolan också till ”Öppet Hus” där elever kan få träffa lärarna individuellt och samtidigt få pröva på ett eller flera instrument.

Kulturskolan har även fått ett nytt lärartillskott i Christoffer Nordenström som ska undervisa i piano och ensemble på Kulturskolan i Vingåker. Christoffer bor i Örebro och har studerat på Musikhögskolan där.

Kulturskolan har sedan tidigare fått 500 000 kr från Statens Kulturråd för att utveckla film, animation och bild under kommande läsår och utformningen av hur det arbetet skall ske har precis börjat, säger Kulturskolechef Fred Sjöberg.

Mer information om Kulturskolan


KONTAKT:

Fred Sjöberg, kulturskolechef, 070-317 14 43, fred.sjoberg@vingaker.se

Fler nyheter