Förskolebarn tar första spadtag för Tennisparken

Publicerad: 2017-11-06

Nu startar arbetet med omdaningen av Tennisparken i Vingåker. Ett officiellt första spadtag kommer att ske onsdag 8 november kl. 14.00. Barn från Förskolan Slottet och Södergårdens förskola kommer tillsammans med Anneli Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande, att sätta spadarna i marken.

Tennisparken i centrala Vingåker ska utvecklas att bli en mötesplats där man ska kunna sitta ned, träffa vänner över picknick-korg, leka med barnen eller arrangera olika aktiviteter. Parken ska möbleras för olika syften och ändamål, ytorna ska kunna utnyttjas till allt från att spela spel till att ha marknad på. Istället för en fast scen har Vingåkers kommun köpt in en portabel scen som kan användas runt om i kommunen. Naturligtvis får den plats att ställas upp i den nya parken.

– Vi har lagt stor vikt vid att området ska upplevas ljus och tryggt, berättar Peter Grönlund, samhällsbyggnadschef i Vingåkers kommun. Vi jobbar med belysningen i parkområdet med allt från upplysta träd till bra belysningsanordning för att sprida ljuset. Vidare berättar Peter att gång- och cykelvägen får en annan sträckning genom parken. – Den kommer att gå mer mitt igenom. Detta för att kunna skapa aktivitetsområdet med plattor, grus och gräs upp mot Köpmangatan.
Arbetet med Tennisparken förväntas vara färdigt i början av sommaren 2018.


KONTAKT:
Projektledare Camilla Jansson, 0151-191 69, camilla.jansson@vingaker.se

Fler nyheter