Inköp och upphandling

Upphandlingar som i möjligaste mån stödjer lokala producenter och företag.

Information om inköp och upphandling.

Är du intresserad av att bli leverantör till Vingåkers kommun? Vill du lära dig mer om upphandlingar och ta del av länkar till specialister i ämnet?

Här på hemsidan finns pågående och kommande upphandlingar samt vår inköpspolicy.

Vi samarbetar med Region Sörmland och länets kommuner i flera upphandlingsområden.

Är du lantbrukare och vill bidra till kommunens offentliga kök?

Inom kommunens verksamheter – skola, vård och omsorg – serveras varje dag 1 600 måltider. Kommunen gör nu en satsning för att så mycket som möjligt av råvarorna ska komma från Vingåkersbygden.

I Vingåkersbygden finns fantastiska lantbrukare som varje dag arbetar för att vi ska få mat på bordet. Dessutom bidrar de till det vackra och varierade landskapet runt omkring oss, sysselsättning, tillväxt och de betande djuren gynnar den biologiska mångfalden. Detta vill kommunen uppmärksamma och stödja på det sätt vi kan.

Kommunen vill att det ska vara enkelt för lantbrukare och matproducent att bidra med råvaror till det offentliga köket, därför anpassas menyn efter vad lantbrukaren kan leverera – både vad gäller produkter, mängd och tid på året.

En ytterligare förhoppning med samarbetet med lantbrukarna är att kommunens kockar ska ha möjlighet att besöka gårdar och utbyta erfarenheter kring produkten, vilket skapar mervärde för såväl matgäst, kockar som producent. Gården ska därför finnas inom 25 km radie från Vingåkers centralort.

Låter det intressant? Ta kontakt med kommunens måltidschef Susanne Larsson för mer information.

Susanne Larsson
susanne.larsson2@vingaker.se
0151-191 46