Projekt

Give and Get

Give & Get Är ett ESF-projektet i hela Sörmland och Gunnar Lingmerth från Arbetsförmedlingen leder verksamheten i Västra delen av länet i Katrineholm/Flen/Vingåker med omnejd. Projektet stöttar utomeuropeiskt födda akademiker och hantverkare till en matchad praktik som kan leda till arbete inom deras kompetenser. Projektet startade 2017-02-01 och avslutas 2020-01-31.
Är du företagare och intresserad av att ta emot en praktikant. Hör av dig till Gunnar!

Gunnar Lingmerth
Delprojektledare Give and Get
Arbetsförmedlingen, Västra Sörmland  ­­­­­­­­­
Telefon: 010-486 64 62 | Växel: 0771-60 00 00
E-post: gunnar.lingmerth@arbetsformedlingen.se
www.arbetsformedlingen.se | www.facebook.com/arbetsformedlingen

Klicka här för mer information om satsningen.

 

Incitament för energieffektivisering

Energimyndigheten och Länsstyrelserna genomför under perioden 2016 – 2019 ett projekt med syftet att stärka företagens arbete med energieffektivisering. Projektets målgrupper är de små och medelstora företagen (SMF) som berörs av miljötillsyn samt deras tillsynsmyndigheter. OBS! Projektet är inte en del av den operativa tillsynen. Sekundära målgrupper är energi- och klimatrådgivare. Information om projektet kommer även spridas till branschorganisationer, Miljösamverkan Sverige, företagaskluster, handelskammaren, andra näringslivsorganisationer och regionala energikontor.

Klimatcoacher finns tillgängliga för Katrineholm, Flen och Vingåkers kommun och kan på plats hjälpa dig med att effektivisera ditt företags energianvändning. Programmet startade i januari 2017 och pågår till och med 2019.

Klicka här för mer information om satsningen.

Kjell Dävelid, Energi- och klimatrådgivare
E-post kjell.davelid@katrineholm.se
Telefon 0150-570 83

Anna Eriksson, Energi- och klimatcoach
E-post anna.eriksson@katrineholm.se
Telefon 0150-572 34  

Projektansvarig för Vingåkers kommun:

Projekt