Företagsbesök

I Vingåkers kommun värnar vi om våra lokala företagare.

Företagsbesök hjälper till att förankra relationen mellan kommunen och företagarna. Näringslivsansvarig i Vingåkers kommun försöker få till flera besök i månaden för att stärka och skapa nya kontakter med företagare som är verksamma i kommunen. Ett besök kan till exempel handla om att visa upp sin befintliga verksamhet, belysa nya projekt och idéer, lyfta åsikter eller diskutera förslag på samarbeten.

Här nedanför listas företagsbesök som gjorts föregående samt innevarande år. Listan av besök uppdateras löpande. Vill du också ha företagsbesök? Ta kontakt med näringslivsansvarig, se kontaktuppgifter nedan.

Näringslivsansvarig

2024

Go Glass

Grundades
1995
Kort om verksamheten
Familjen Isacson håller på med tårtdekorationer, glasstillverkning och försäljning och senaste tillskottet är nu även chokladtillverkning. I Vingåker träffar vi dem sommartid där de säljer sin glass i Tennisparkens kiosk.

Hovcenter

Grundades
2021
Kort om verksamheten
Hovcenter är marknadsledande på hovboots, hovvård, verktyg, foder och tillskott. Ellen är utbildad hovformsspecialist, det vill säga hovvårdare med specialisering på deformationer och hovsjukdomar. Hon har dryga 6 års heltidsjobb med hovvård och hovsjukdomar i ryggsäcken.

Likon


Grundades
1999
Kort om verksamheten
Annelie hjälper företag med löpande bokföring samt i bokslutstider.

Lunda Vannala Lantbruk AB


Grundades
2020 tog den nya generationen över
Kort om verksamheten
Mjölkproduktion är huvudsysselsättningen med 89 mjölkande kossor och två robotar. Arla- mjölken fraktas till Linköping där den blir yoghurt och gräddfil. Företaget sysslar även med spannmålsodling.

 

Allard AB


Grundades
2021
Kort om verksamheten
Skogsvård såsom trädfällning, gallring och röjning för privatpersoner, fastighetsägare och skogsägare. Med motorsåg, fyrhjuling och griplastarvagn blir det minimal åverkan i skogen.

2023

Vingåkers lanthandel

Ett lokalt initiativ som gemensamt drivs av ett härligt gäng med matproducenter från Vingåker med omnejd. Härodlat när det är som bäst!

Skagerströms Trävaru

Ett lokalt sågverk som drivs av familjen Skagerström. Företaget startade 1972 och vänder sig än idag framförallt till kunder med olika behov av emballage. Idag sysselsätter företaget sju anställda.

Stig Pettersson

Stig driver mjölkproduktion och fåruppfödning sedan 50 år tillbaka. Blev under året 2023 utsedd till Årets Stöttepelare i kommunen. En väl värd vinnare.

Jacobs Restaurang

Med pizza och grillrätter på menyn är Jacobs en familjevänlig restaurang som styrs av Jacob och Samuel.

Lindmans Maskin

Åke Lindmans Maskin AB är ett familjeföretag som varit verksamt i 50 år. Företagets huvudinriktning är maskiner och produkter inom jordbruk, lantbruk och skog.

Perssons byggvaror

Carola & Niklas Arvidsson äger och driver byggvaruhandeln och företaget har idag fyra heltidsanställda. Den höga servicegraden är imponerande.

Vingåkers Träningscenter

Amer Salha driver numera Vingåkers Träningscenter och har lagt ett gediget arbete på att fixa lokalen.

Sunrice Vingåker

Familjen Nguyen har flyttat från Nässjö och driver en populär lunchbuffé med inslag av kina- och thaimat.

Kandyz

9 januari i år (2023) slog Kandyz upp dörrarna i Vingåker. Pernilla Franzen håller i rodret och har ständigt nya ideér och upptåg på gång. Vi är så tacksamma för denna butik.

Gillerstrand Entreprenad

Claes-Göran Gillerstrand utgår från Baggetorp och arbetar inom både lantbruks- och entreprenadsektorn. En mångsysslare att vara tacksam för.

Eatfood i Sverige AB

Metin Bil har drivit Tre Kronors Pizzeria i drygt tio år. Trots Skolgatans avspärrning vill vi upplysa om att restaurangen är öppen precis som vanligt.

Empower Vingåker AB

Emelie Hedenberg fullkomligt brinner för hälsa och välmående och arbetar med styrka inifrån och ut. Hon strävar efter att inspirera till rörelseglädje och arbetar både mot företag och privatpersoner.

Axdos AB

Alf Axelsson med företaget Axdos AB är en dold pärla bland Vingåkers företag. Företaget är unikt i sitt slag och lagerhåller komponenter som inte längre tillverkas.
Företaget växer explosionsartat och nyanställer.

Silver & Stål AB

Jens Petterson, VD, visar upp en fantastisk verksamhet som fyller 90 år i år. Företaget sysselsätter idag 44 personer och kom till Vingåker på 50-talet.

Jacobssons Smide & Motor

Jacobssons Smide & Motor AB är ett privatägt familjeföretag inom försäljning och service av lantbruks- och entreprenadmaskiner. Företaget startades 1947 som ett enmansföretag som då inriktade sig på hovslageri och smidesverkstad. Idag har tredje generationen tagit vid och åtta personer arbetar i företaget med främsta fokus på skogsmaskiner.

På bilden ser ni Stefan, Bengt och Linda.

Rebeca Mægin Bergsland

Rebeca är mindset-coach som hjälper entreprenörer med stora mål att tro på sig själva så att de kan ta sig dit. Rebeca kommer ursprungligen från Vingåker men har bott på mängder av platser runtom i världen och har nu återvänt.

2022

Actic

Actic växlar upp och i somras tog Karolina Burell över som platsansvarig på Actic i Vingåker. Branschen har haft det tufft under pandemin men Actic satsar nu på en höst med mer bemannat och med mer evenemang. Karolina och hennes kollegor vill att Actic ska bli ännu mer synliga och omtalade som det självklara valet för sund träning i Vingåker.

Vilmas Kök

Vilma Vehapaj kommer från Albanien och hennes matlagning är inspirerad därifrån. Vilmas ambition är att addera en ny smakupplevelse till det svenska köket. Vilma Vehapaj arbetar vardagligdags på Ålands förskola där hon är ansvarig för matlagningen. Då hennes intresse för matlagning är stort och barnen hemma börjar bli stora har Vimla nu tagit steget till eget och tillagar mat på beställning. Lycka till Vilma!

Dahlmansro x 3

”Om man gör som man säger och säger som man gör”.

Conny Dahlman, före detta stjärnkocken från Marmorbyn som efter många år i storstaden sökte lugnet på landet, kan inte sitta still i båten och driver nu tre företag kopplat till hushållsnära tjänster. Dahlmansro skog och trädgård, Dahlmansro hem och hushåll och Dahlmansro fastighet och underhåll sysselsätter idag 8 personer.

Båsenberga Hotell AB

 

1 juli tillträdde nya ägarna av Båsenberga Hotell AB. Vi välkomnar Magnus Danielsson med familj som närmast kommer från Djurönäset på Värmdö. Det är en gedigen erfarenhet inom hotell, restaurang och besöksnäring som kommit till Vingåker. Vi ser fram emot att ta del av allt spännande ni har på gång.

LR Revision & Redovisning

LR Revision & Redovisning Örebro/Vingåker AB där Linda Söderling med sina 10 medarbetare i Vingåker hjälper till med alltifrån bokföring till mer komplex rådgivning.  för Vingåker med omnejds entreprenörer och företagare.

Olsons Maskinservice AB

Olsons Maskinservice AB är ett familjeföretag som sedan starten 1974 varit verksamhet inom maskinförsäljning, service och reparationer av pressar och presslinjer. Digitalisering och utveckling är högt prioriterade områden i de anrika fabrikslokalerna på Engelbrektsgatan där Magnus Eldh håller i rodret.

Korvgubben i Vingåker

Korvgubben

I slutet av november förra året tog Patrik Ornsäter och Kristoffer Arenstrand över korvförsäljningen vid Vingåkers Factory Outlet. De levererar goda korvar och service i världsklass. Utöver försäljningen vid outleten så anordnar och deltar de vid diverse event.

Iittala Outlet

Iittala Outlet

Louise Randevåg som är butiksansvarig sedan ett par år presenterar deras nya second hand-koncept som blivit en succé; ”hållbar design åldras aldrig”.