Företagsbesök

I Vingåkers kommun värnar vi om våra lokala företagare.

Företagsbesök hjälper till att förankra relationen mellan kommunen och företagarna. Näringslivsansvarig i Vingåkers kommun försöker få till flera besök i månaden för att stärka och skapa nya kontakter med företagare som är verksamma i kommunen. Ett besök kan till exempel handla om att visa upp sin befintliga verksamhet, belysa nya projekt och idéer, lyfta åsikter eller diskutera förslag på samarbeten.

Här nedanför listas företagsbesök som har gjorts det senaste året och uppdateras löpande.


 

Juni 2020

XL Bygg Ålsäter

XL Bygg Ålsäter, ett familjeföretag som nu drivs av tredje generationen där bröderna Johnny & Jerry håller i rodret. Byggvaruhandel, sågverk och hyvleri, köksinredning och hyrmaskiner är några av alla fantastiska tjänster som finns att tillgå. 2019 invigdes den nyrenoverade butiken och siktet är framåt!

Vingåkers kiosk

Mohannad Hasan har renoverat och öppnat Vingåkers kiosk med generösa öppettider.

Maj 2020

Maineborn Utveckling AB

Entusiastiska och engagerade sjukgymnasten Carina Maineborn med företaget Maineborn Utveckling AB lever sin dröm i nya lokaler hemma på Västergårdsgatan. Sedan 10 år är hon egenföretagare men ser sig aldrig som färdig, att vidareutbilda sig är hennes väg till ständig utveckling.

Naturdelikatessen

Mångsysslaren Stefan Olsson som tillsammans med sin respektive driver korvkiosken utanför Vingåkers Factory Outlet, Naturdelikatessen och även kör grävmaskin. Stefan ser ständigt nya möjligheter och är en sann lokalpatriot.

Mars 2020

Scandinavian Western & Co AB

1999 hittade Tommy och Inger sin drömgård i Österåker efter flera års letande. Sedan dess har företaget Scandinavian Western & Co AB funnits på orten.

Tommy var först med att ta in westernsadlar i kommersiellt syfte i Skandinavien. Han är den ende europén som har ett etablerat eget sadelmärke, TomGus, i USA.

Dyraste sadeln har sålts för 92 500:- och kunder kommer ända från Trondheim i Norge för sadelprovning hos Tommy.

Februari 2020

SpeSab

Kenneth Grufvisare på SpeSab visar på en verksamhet med ett gediget kunnande och en modern och flexibel maskinpark med ett tydligt kundfokus. Idag finns Kenneths båda söner verksamma i bolaget och sammantaget är 18 personer sysselsatta i verksamheten. Ett specialsnickeri på orten att vara stolta över.

Ramplay

I Österåker finns företaget Ramplay som skapar appar, hemsidor och hjälper till med säljande texter. John, Amanda och Lena Ramstedt driver familjeföretaget med stort engagemang och visar verkligen ett Vingåker som den smarta landsbygden.

Thorslundkagge


Årets företagare 2019, Johan Thorslund, som passionerat driver Thorslundkagge imponerar stort. Den 25:e april öppnas dörrarna för butiksförsäljningen som kommer ske varje lördag och inom snar framtid planeras event i fabriken för whiskey och vinprovningar. Roligt med nya tankar och idéer för att utveckla Vingåkersbygden.

Holen Osteopati


En av våra nya företagare på orten är Christian Holen med sin firma Holen Osteopati. I januari flyttade han in i nyrenoverade lokaler på Trädgårdsgatan 3 i Vingåker där han finns på plats 3-4 dagar per vecka.

Christian är för många ett bekant ansikte då han är född och uppväxt på orten.

Han har genomgått en 4-årig utbildning på Osteopathögskolan i Göteborg.

Mählqvist Rör

”Rör det rör- rör det oss”. Mählqvist Rör grundades 1943 och har sedan dess funnits i Vingåker. Huvudkontoret som ligger i Vingåker sysselsätter 15 personer och filialerna i Katrineholm och Flen sysselsätter ytterligare 20 personer. Bolaget ägs och drivs idag av Mikael och Gunnar Mählqvist. Det genuina och långsiktiga i verksamheten är beundransvärt.

Ditt Skafferi/Ditt Snickeri

Mångsysslaren Dick driver bolagen Ditt Skafferi och Ditt Snickeri i Högsjö. Dick är modig och inte främmande för att prova nya inriktningar och idéer.

Januari 2020

Vingåkers Vårdcentral

Entreprenören, sjuksystern och företagsledaren Linda Björling styr Vingåkers Vårdcentral med stor ödmjukhet. 28 000 unika besök genomförs årligen på vårdcentralen som sysselsätter 42 huvuden. Bland de anställda är friskvård i fokus och 60 minuter per vecka är schemalagt till en fysisk aktivitet.

Gus Textil

Sedan 1993 har strumpentreprenören Gunnar Svensson drivit Gus Textil. Funktionella strumpor och underkläder säljs idag via katalog, telefon, internet och i lagerbutiken. Det är svårt att gå obemärkt från engagemanget som finns.

Linderoths Tryckeri

Bröderna Jonas och Mats Wangenfors axlar ansvaret över det 122 år gamla tryckeriet efter pappa Lennart. Här är det full fart framåt som gäller med nyinvesteringar som avlöser varandra och håller de bägge bröderna och 20-talet anställda fullt sysselsatta.

Mekonomen Bilverkstad

Johan Larsson, VD för Nettobilar Group AB, och Mikael Karlsson visar upp en bilverkad i toppklass. Efter fem månader på orten har Mekonomen redan gjort ett rejält avtryck bland vingåkersborna.

December 2019

 • Jens Pettersson, VD på Silver & Stål, visar upp en fantastisk verksamhet med 40 anställda. Han berättar att bland annat att skalet till pacemakern gjordes här.
 • Lantbrukaren och golfbaneentreprenören Jerker Olsson, Båsenberga Golf AB, har ett stort engagemang i lantbruket, föreningslivet och Vingåkersbygden.
 • Matkonstnären Erica äger och driver Julita Rapsolja. Det krävs tre kilo raps för att framställa ett kilo olja.
 • Tony på Voith imponerar. Kommunens största privata arbetsgivare är något att vara stolt över. Här arbetar man i snitt 22 år och medelåldern på de anställda är 47 år. 2019 har man haft bästa året någonsin- snyggt jobbat!
 • Vingåkersbygdens fantastiska Provinsbutiken bygger ut. Roger berättar vikten av att vara på rätt ställe med rätt saker.

 • Marie Johansson på LJ Åkeri som tillsammans med maken Lasse roddar fyra bolag, lastbilar, anställda och fastigheter. Inget undgår denna järnkvinna.
 • Vingåkers ICA-Bengt är en sann lokalpatriot med en matbutik i framkant. 630 000 kvitton registreras varje år vilket blir 69 kvitton per invånare och år.
 • Affärsmannen, Richard Eriksson som satt Vingåkersbygden på kartan och drar drygt 400 000 besökare till orten varje år.
 • Sveriges första Snigeluppfödare, Carina Van Steenbergen, hitflyttad från Belgien med 50 000 sniglar som nu ska bilda sitt eget snigelkretslopp och slutligen landa på köksborden runtom i landet.

November 2019

 • Drivna Tomas Neuendorf på Båsenberga Hotell & Konferens som välkomnar med öppna armar och visar upp sin anläggning som utstrålar harmoni rakt igenom.
 • Knivskarpa Susanne Mulder på Stiftelsen Linden som bland annat berättar att av de 125 personer som finns på lönelistan är 52% män vilket är unikt inom vård och omsorg.
 • Christer Redfors som driver och äger KS Bygg som visar upp fina lokaler i Kvarteret Svarvaren Företagshotell.
 • Hjälmargårdens nya verksamhetschef Lars Gustavsson som tillsammans med sin fru Mari har tagit sig an driften av anläggningen med stort engagemang.
 • Profilen Gunnar Sjödin som i dagsläget äger ett 100-tal hyreslägenheter och flertalet lokaler i Vingåker däribland anrika Orangeriet.

Om du vill ha kontakt med näringslivsansvarig och boka in ett besök kan du använda kontaktuppgifterna i här nedanför.

Näringslivsansvarig

Namn
Susanna Oom Samuelsson

Telefon
0151-192 70

Mobil
070-334 46 12

E-post
susanna.samuelsson@vingaker.se

Besöksadress
Bondegatan 10 A
643 80 Vingåker