Rådgivning och stöd

Kostnadsfri rådgivning

Bild med en planta som växer.
Bra klimat för att växa.
Står du inför att starta eget företag? Kanske ditt första? Inför ett sådant steg kan det vara bra och kännas skönt att ha pratat igenom det ordentligt med någon som vet vad det innebär. Och som kan ställa de rätta frågorna och komma med det rätta stödet.
På näringslivskontoret hjälper vi gärna till med kontakter och praktiska frågor.
I menyn finns ett antal länkar till olika aktörer som ägnar sig åt företagsrådgivning i företagandets olika skeden.

Gratis rådgivning med Nyföretagarcentrum & Coompanion

Du kan boka in egen tid för kostnadsfri rådgivning om nyföretagande genom att själv gå in på hemsidorna för NyföretagarCentrum Västra Sörmland eller Coompanion Sörmland och boka in den tid som passar dig, antingen för här i Vingåker på (NY PLATS) Åbrogården, Storgatan 51, Vingåker mellan kl.10.00 – 15.00 , eller så kan du även boka in tid för rådgivning på Näringslivscentrum  i Katrineholm.

Publikationer om att starta företag

Tillväxtverket ger dig en överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva ett företag. På deras hemsida finns publikationer på lättläst svenska, olika språk, film och podcast. Tillväxtverket arrangerar också starta eget dagar.  Dagen består av föreläsningar om att starta eget företag och arrangeras i flera storstäder i Sverige. Du har möjlighet att ställa frågor till representanter från sju myndigheter.

Steget Till Eget - starta eget utbildning

NyföretagarCentrum Västra Sörmland arrangerar starta eget-utbildningen Steget Till Eget i Katrineholm. Kursen ger grundläggande information som är relevant för dig som nyföretagare inom skilda områden. Du behöver inte föranmäla till kursen utan tar delarna i den ordning som passar just dig. Utbildningen är gratis och du kan starta när du vill. Undrar du över något kontakta Nyföretagarcentrum på 070 – 312 82 37!

Mer information om kursprogram och datum på denna länk.

Kontaktdetaljer:

Almi Företagspartner Stockholm Sörmland – Finansieringsrådgivare

Coompanion Sörmland

Katec – innovationsnod med rådgivning och finansiering

NyföretagarCentrum Västra Sörmland

Näringslivsansvarig