Arbetsmarknad

I Vingåkers kommun finns ca 700 registrerade företag som tillsammans genererar runt 2000 arbetstillfällen. Här är många branscher representerade som till exempel jordbruk, textilindustri, handel, kultur, tillverkningsindustri, besöksnäringen, specialpedagogik, vård & omsorg med mera. I kommunens företagsregister finns kontaktdetaljer till företagen.

Jämfört med övriga landet har Vingåker större offentlig tjänsteverksamhet och kommunen är den största arbetsgivaren med ca 700 anställda. Vill du arbeta i Vingåkers kommun – här finns de lediga jobben.

Stöd till arbetssökande

I Vingåkers kommun ansvarar Viadidakt för arbetsmarknadsinsatser. De ordnar arbets- och praktikplatser för ungdomar och vuxna som behöver olika insatser för att komma vidare till den reguljära arbetsmarknaden eller studier. De ordnar även feriearbeten till gymnasieelever.

Detta kan Viadidakt erbjuda den som står utanför arbetsmarknaden:

  • Individuell kartläggning och coachning
  • Arbetsträning och praktik
  • Språkpraktik
  • Åtgärdsanställning
  • Utbildning

Näringslivsprojekt för att få människor i arbete

Inom det näringslivsprojekt som påbörjades i Vingåker 1 februari, är vår tanke att träffa er företagare och lära känna er bättre. Varför? Jo, vi tror att ni kan hjälpa oss med att hitta jobb hos er. Målet med projektet är att sänka försörjningsstödet och få människor i arbete.

Här har du som företag chansen att forma din egen personal genom en praktik som är kostnadsfri. Om ni efter praktiken är nöjda med arbetssatsen kan praktiken övergå i en anställning med mycket förmånliga lönestöd.

Vilka är vi då? Vi heter Ulrika Gustafsson och Lotta Resare. Vi har med framgång arbetat åt flera kommuner med just uppsökande verksamhet. Vi har träffat de lokala företagen, lyssnat och lärt för att sedan kunna hjälpa.

Det kan ibland vara svårt att hitta arbetskraft, men framför allt tar det tid! Det är där vi kommer in i bilden. Konceptet att utifrån era behov kunna hitta arbetskraft till just er verksamhet, tror vi stenhårt på.

Vi arbetar nära våra företag och de personer som är ute hos er i er verksamhet. Vi följer upp kontinuerligt och hjälper till med att fylla i blanketter och ha kontakten med myndigheterna vad gäller besluten om bland annat lönestöd. Allt för att ni ska kunna fokusera på er personal och få en god produktion och nöjda medarbetare.

Låter det intressant? Hör av er till:
ann-charlotte.resare@vingaker.se , 079-067 02 41
uoakompetens@gmail.com , 079-335 98 19


Näringslivsprojektet i media

SVT Sörmland – Hon gick arbetslös fem år nu har hon fått jobb: ”Starkare på svenska nu”

SVT Sörmland – Vingåkerssatsning ska ge fler bidragstagare arbete: ”Vi arbetar bakvänt”

SVT Sörmland – Företagaren är nöjd med satsningen i Vingåker: ”Kan inte beskriva hur bra det varit för mig”

Tidningen Näringslivet – Kommunen på väg lösa kompetenskrisen – ”Livligt som ett kosläpp”

För mer information kontakta kommunens arbetsmarknadsenhet Viadidakt

Viadidakt Vingåker

Telefon
0151-193 00

E-post
info@viadidakt.se

Besöksadress
Åbrogården, Storgatan 55
643 80 Vingåker

Öppettider
Måndag-torsdag 8.00-12.00

Viadidakts hemsida

Näringslivsansvarig