Näringsliv & Arbete

Information med anledning av corona

Folkhälsomyndigheten och Region Sörmland har beslutat om skärpta allmänna råd i regionens kommuner. De skärpta råden gäller från 5 november till och med 13 december (förlängdes 24 november) men kan förlängas ytterligare vid behov.

https://www.vingaker.se/coronavirus-covid-19/ hittar du mer information om de lokala anpassningarna.

 

Aktuell information

Projekt hjälper arbetstagare och företag att ta sig igenom kristiden under coronapandemin

Projektet Kompetens inför framtiden vill bidra till att människor och företag i Katrineholm och Vingåker får rätt utbildning och kompetensutveckling för att förhoppningsvis ta sig igenom en tid av kris...

Julpresentkort till Vingåkers kommuns medarbetare

Vingåkers kommun väljer att istället för traditionsenligt bjuda medarbetarna på julbord omvandla julbordspengen till en julgåva i form av ett presentkort. – Utifrån den tid som är nu är julbord...

Årets stöttepelare 2020

Årets stöttepelare 2020 – Hans Gustafsson med HG motorservice i Vingåker AB, mer känd som Hasses Motor.  Vi uppmärksammar Hasse för sin uthållighet och professionalism med service både för företag...

Byggarbetsplats med grävmaskin

Projekt för kompetensförsörjning och energieffektivisering

Flera aktuella projekt för näringslivet:
- Förbättra matchningen mellan företagens rekryteringsbehov och arbetskrafttillgångar.
- Stötta utomeuropeiskt födda akademiker och hantverkare som kan leda till arbete inom deras kompetenser och gynna näringslivet.
- Stärka företagens arbete med energieffektivisering.

Läs mer om projekten

Vill du också ha företagsbesök?

Det är viktigt med företagsbesök och Vingåkers kommun träffar regelbundet företagare för att få insikt deras verksamheter. Det är viktigt för oss att vara lyhörda om hur det är att driva företag i Vingåkers kommun. Ett besök kan till exempel handla om att visa upp sin befintliga verksamhet, belysa nya projekt och idéer, lyfta åsikter eller diskutera förslag på samarbeten.

Klicka här för att läsa om gjorda företagsbesök samt om du vill komma i kontakt med kommunen för att få ett eget bokat besök.

Läs mer om företagsbesök

Lokal och mark i Vingåkers kommun

Vingåkers kommun befinner sig i ett expansivt skede. Vi har flera attraktiva områden redo för byggnation. Vingåkers kommun ligger strategiskt placerat i västra Sörmland och ligger nära flera större orter, förutom Stockholm. Det finns goda förutsättningar för de flesta verksamheter. Som en stor dragare hittar du bland annat riksbekanta Vingåkers Factory Outlet.

Läs mer om lokal och mark

Näringslivsansvarig