Feriejobb i Vingåker

Varje sommar erbjuder Vingåkers kommun kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar. Det kan exempelvis vara arbete inom äldreomsorg, barnomsorg och på Summer camp.

Vem får söka?

Sommaren 2021 erbjuds du som är född 2004 och är folkbokförd (är skriven på en adress) i Vingåkers kommun möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd. Du ska också ha fått de sista siffrorna i ditt personnummer.

När och hur söker jag?

Ansökan till 2021 års feriejobb öppnar 24 februari 2021. Mer information och ansökningslänkar publiceras längre fram.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden.

Är du intresserad av ett feriejobb som ANDTS-ambassadör?

Visste du att Alkohol, Narkotika, Dopning, Tobak och Spel om pengar orsaker årligen stort lidande för många fast det inte är så svårt att förebygga skador? Som ambassadör får du under din feriepraktik en utbildning som ger dig ökad kunskap i det förebyggande arbetet kring ANDTS. Du kommer att ingå i en grupp från Vingåker men vi kommer också att besöka tre andra kommuner i länet och där träffa ungdomar som har fått samma feriepraktik. Tillsammans blir ni ANDTS-ambassadörer i Södermanlands län! Ni kommer att få lyssna till föreläsningar, bland annat av ”A non smoking generation”, träffa Polisen, besöka spelinspektionen och ha många diskussioner. Ni kommer även att få i uppdrag att tillsammans skapa en kort film som kommer att spridas i länet. Filmen från 2019 ser du nedan.

Informationsblad ANDTS-ambassadör

Ansök om att jobba som ANDTS-ambassadör för dig som är folkbokförd i Vingåkers kommunlänk till annan webbplats


Hur mycket får man jobba?

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor” och svara på ditt erbjudande. Tänk på att du kanske inte får den plats eller tidsperiod du har önskat. Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

För dig som får/har fått feriejobb

Läs informationen som du får via mejlen och Mina sidor. Du kommer under maj månad att få ett brev med en kallelse till en informationsträff där du bland annat får skriva på ditt anställningsavtal. Tänk på att eventuell sjukanmälan ska du göra direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunens feriearbeten baseras på befintliga platser, perioder och områden.


Kontakt

Samordnare för feriejobb
Benita Karlsson Djalo
Telefon: 072-518 63 08