Feriejobb i Vingåker

Varje sommar erbjuder Vingåkers kommun kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar. Det kan exempelvis vara arbete inom äldreomsorg, IT samt utomhusarbete.

Vem får söka?

Sommaren 2021 erbjuds du som är född 2004 och är folkbokförd (är skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

När och hur söker jag?

Ansökan är öppen från 1-28 mars. Vi kan inte hantera sena ansökningar.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Ansök om feriejobb för dig som är folkbokförd i Vingåkers kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur mycket får man jobba?

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Lön

Lönen för 2021 är inte klar ännu men förra året var lönen 73 kronor per timme plus semesterersättning.

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor” och svara på ditt erbjudande. Tänk på att du kanske inte får den plats eller tidsperiod du har önskat. Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

För dig som får/har fått feriejobb

Läs informationen som du får via mejlen och Mina sidor. Du kommer under maj månad att få ett brev med en kallelse till en informationsträff där du bland annat får skriva på ditt anställningsavtal. Tänk på att eventuell sjukanmälan ska du göra direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunens feriearbeten baseras på befintliga platser, perioder och områden.


UngDrive Academy – gå en entreprenörskapsutbildning på sommarlovet!

Viadidakt erbjuder platser till UngDrive – Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Förutsättningar

UngDrive är inget vanligt feriejobb utan en utbildning som innebär ett stort eget ansvar. Du får ett startkapital på 1500 kronor. Därefter är det upp till dig att tjäna dina egna pengar i ditt företag. Denna utbildning/jobb kommer inte att ge dig timlön som ett feriejobb. Första informationsträffen är i maj. I mitten på juni börjar utbildningen med en fem dagars kickoff. Efter kickoffen jobbar du på egen hand med stöd av coacherna ända tills avslutningen i augusti.

Vem får söka?

De som kan söka till UngDrive Academy är årskurs 9 och årskurs 1 och 2 på gymnasiet samt alla som är födda 2004. För att få söka måste du vara folkbokförd i Katrineholms eller Vingåker kommun. Vi har ett begränsat antal platser.

Kan jag söka till UngDrive academy OCH feriejobb?

Ja, dock kan du bara söka feriejobb om du är född 2004. Om du söker UngDrive Academy och blir antagen kommer du automatiskt att bli bortplockad från feriejobb. Du kan alltså inte både ha ett feriejobb och gå UngDrive Academy.

Ansök

Ansök via ungdrive.se/ansoklänk till annan webbplats.

UngDrive Academy

Platsens författare - sommarjobb där du får utveckla ditt skrivande

Platsens författare är en regional satsning ifrån Litteraturutveckling Sörmland. Projektet vill utveckla och stötta unga personers skrivande. I år kommer platsens författare att genomföras i Vingåker samt Eskilstuna, Nyköping, Trosa och Strängnäs.

Detta händer i Vingåker

Kulturskolan och biblioteket i Vingåker anordnar sommarjobb för två ungdomar lokalt på Säfstaholms slott i Vingåker. Ungdomarna kommer att ägna tre veckor (vecka 24-26) åt att skriva under handledning av en professionell författare, Robert Åsbacka. Under 2021 kommer Platsens författare i Vingåker att ske med utgångspunkt och inspiration från ett lokalt författarskap, PC Jersild, som växte upp delvis i Vingåker. Det kommer också att vara tre regionala träffar med ungdomar ifrån övriga kommuner som medverkar i projektet. Anställningen har samma villkor som kommunens övriga feriepraktikplatser.

Fakta

  • Sommarjobbet pågår mellan 14 juni och 2 juli 2021.
  • Ansökningsperiod – 16 mars till 16 april.
  • 10 ungdomar deltar totalt, två ifrån varje kommun; Eskilstuna, Nyköping, Trosa, Vingåker och Strängnäs.
  • Ungdomarna i Vingåker får ett arbetsrum på Säfstaholms slott.
  • Handledare är författaren Robert Åsbacka.

Ansökan

För att ansöka om feriepraktikplats i projektet Platsens författare i Vingåker behöver ungdomarna skicka in en text på en A4-sida där de berättar om sig själv och en A4-sida om varför de vill ha sommarjobb som Platsens författare. Ansökan skickas senast 16 april till christina.strender@vingaker.se
Urvalet görs av bibliotekets personal och ansökningarna anonymiseras.

Kontakt

För mera information om projektet i Vingåker:
Abeer Zreik
Kulturskolan
abeer.zreik@vingaker.se

För information om det regionala projektet:
Irene Karlbom Häll
Litteraturutveckling Sörmland
irene.karlbom.hall@regionsormland.se
072-143 81 42

Kontakt

Samordnare för feriejobb via Viadidakt
Benita Karlsson Djalo
Telefon: 072-518 63 08