Feriejobb i Vingåker

Varje sommar erbjuder Vingåkers kommun kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar. Det kan exempelvis vara arbete inom barnomsorg, äldreomsorg, kök, IT/KomTek samt utomhusarbete. Feriejobben administreras av Viadidakt.

Vem får söka?

Under sommaren 2024 är det du som är född 2007 som erbjuds feriejobb. Du ska vara folkbokförd (skriven på adress) i Vingåkers kommun. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

Ansök

Ansökan för 2024 är öppen 12 februari-10 mars. Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden och kommer att visas på den här webbsidan. Viadidakt tar inte emot ansökningar via mejl och vi kan inte hantera sena ansökningar.

Ansök om feriejobb för dig som är folkbokförd i Vingåkers kommun

Lön

Årets lönenivå är inte satt än, men förra året var lönen 80 kronor per timme, plus semesterersättning.

Arbetstid

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

  • Period 1 vecka 24-26
  • Period 2 vecka 27-29
  • Period 3 vecka 30-32

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats innan sista svarsdag. Datumet står i din bekräftelse som vi skickar till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på Mina sidor. Om du inte svarar eller om du tackar nej till den plats du erbjuds, kommer du inte att erbjudas en ny plats.

För dig som får/har fått feriejobb

Läs informationen som du får via sms, mejl och Mina sidor. Du kommer även att få information hemskickad via post, så kontrollera att dina adressuppgifter stämmer. Om du blir sjuk ska du sjukanmäla dig direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser. Det finns inte heller någon garanti för att alla som söker erbjuds ett feriearbete. Lottning sker om det blir fler sökande än platser.

Kontakt

Samordnare för feriejobb via Viadidakt
Benita Karlsson Djalo
Telefon: 072-518 63 08