Kurser och simskola

Simskola för barn i Vingåkers kommun

Det är livsviktigt att kunna simma! Efter ett politiskt beslut erbjuds alla kommunens förskoleklassare att gå i simskola under lektionstid. De barn som inte har uppnått simkunnighet under förskolan ges möjlighet att fortsätta simundervisningen nästa termin.

Som en naturlig del i kommunens integrationsarbete får nyanlända barn och ungdomar i skolålder simundervisning på skoltid. Personalen på badhuset försöker tillsammans med skolan hitta den bästa lösningen för att så många elever som möjligt ska nå sina mål.

Vill du veta mer om simskola i skolan kan du kontakta personalen på badhuset.

Simskola

Utöver simskola på skoltid erbjuder vi även simskola på måndagskvällar för barn som är 6 år och äldre. Detta är ett bra komplement för de barn som vill ha eller behöver mer simträning, eller för de som inte går i skola i Vingåkers kommun. Vi övar på bröstsim, ryggsim och på att känna oss säkra i vattnet.
Pris 600 kronor för 8 gånger, 30 minuters lektion.

Plask och lek

Här får barnen upptäcka sina möjligheter och begränsningar i vattnet på ett säkert sätt. Du som förälder är med och hjälper ditt barn att lyckas med allt från att flyta på rygg till att hoppa från bassängkanten. Kursen riktar sig till barn på 5 år och vi träffas på tisdagar.
Pris 600 kronor 8 gånger, 30 minuters lektion.

Babysim

På babysim får ditt barn en första kontakt med vatten och allt vad det innebär. Här skapas en förutsättning så att ditt barn i framtiden ska känna sig säker i och kring vatten. Vi arbetar med barnets naturliga reflexer genom att dyka under vatten eller gripa tag i bassängkanten. Som förälder är du med i bassängen och vägleder ditt barn. För att barnet ska känna sig säker och trygg är det viktigt att du som förälder är van vid vatten och visar att det inte är farligt. Om du känner dig osäker i bassängen kan du kontakta personalen så hjälper vi till. Kursen riktar sig till barn som är fyra månader och äldre.
Pris 800 kr 8 gånger 30 minuters lektion + badavgift för vuxen badande.

Vuxensimskola

Det är roligt och viktig att kunna simma. Denna kurs riktar sig till dig som är över 16 år som inte kan simma eller känner dig osäker i vattnet. Vi träffas på måndagar för att öva upp vår vattenvana och simkunnighet.
Pris 100 kronor/gång 40 minuters lektion. Anmälan i kassan till kommande måndag. Max antal.

Crawlkurs

För dig som vill utveckla din simning har vi på måndagar kl. 19.15 crawlkurs. Vi lär oss tekniken i grupp med individuell handledning.
Pris 1000 kronor 8 gånger, 45 minuters lektion.

Anmälan till kurser och simskola görs till personalen på plats eller till telefonnummer 0151-191 70.

Vattengympa

I samarbete med Vingåkers Gymnastikförening tränar vi vattengympa på måndagar kl. 18.00 samt torsdagar kl. 12.00. Vattengympa är skonsamt för kroppen samtidigt som vattnets motstånd gör att musklerna får arbeta ordentligt. Denna typ av träning passar alla!
Pris VGF avgift + entré till badet
Ingen föranmälan!

Mer information och anmälan till

Vingåkersbadet

Titel
Reception

Telefon
0151-191 70

E-post
vingakersbadet@vingaker.se

Besöksadress
Storgatan 35
643 30 Vingåker