Säfstaholms slott

Säfstaholms slott drivs av Upplevelseområdet på Vingåkers kommun. Här hålls många av kommunens kulturevenemang, både i egen regi och i samarbete med andra aktörer.


Slottet är för tillfället under renovering vilket leder till begränsat öppethållande. Se vår Facebook samt evenemangskalendern för tillfällen då vi håller öppet, till exempel för höstlovsaktiviteter och julmarknad.

Säfstaholms slottscafé och restaurang har på grund av renoveringen inte öppet på regelbundna tider under 2018. Vid vissa evenemang i parken och vid egna arrangemang öppnar caféet, se deras facebook för mer information.

Runt Säfstaholms slott fanns en stor köksträdgård och naturligtvis en äppelgård med plantskola. Här upptäcktes under 1800-talet ett särskilt gott äpple som fick namnet Säfstaholms rosenäpple.

 

Läs mer om Säfstaholmsäpplet här.

Under sommaren öppnar en butik i slottets entré. Här hittar du inredning, böcker och lokalt mathantverk. Letar du efter presenter med Vingåkersanknytning, till dig själv eller någon annan, så har vi produkter från flera olika hantverkare och formgivare.

Läs mer om slottsbutiken här

Vingåkers Turistbyrå

Kultursamordnare