Säfstaholms slott

Säfstaholms slott drivs av Upplevelseenheten på Vingåkers kommun. Här hålls många av kommunens kulturevenemang, både i egen regi och i samarbete med andra aktörer.


Nu har renoveringen startat! Stambyte, ny ventilation, nytt fräscht restaurangkök och mattbyte är några av sakerna som står på agendan för 2018. Arbetet med det nya köket är redan i full gång och i Lektyrrummet har uppförandet av en platsbyggs bokhylla startat. För uppdaterad information om hur renoveringen fortskrider, följ oss på vår Facebook-sida “Säfstaholms slott” eller kika in här på hemsidan.

Under renoveringen kommer Säfstaholms slott och slottscafé vara tillfälligt stängt för allmänheten. Men slottsparken är öppen och fylls under sommaren med olika evenemang. I vår evenemangskalender här på hemsidan hittar du mer information kring evenemangen.

Runt Säfstaholms slott fanns en stor köksträdgård och naturligtvis en äppelgård med plantskola. Här upptäcktes under 1800-talet ett särskilt gott äpple som fick namnet Säfstaholms rosenäpple.

 

Läs mer om Säfstaholmsäpplet här.

Under sommaren öppnar en butik i slottets entré. Här hittar du inredning, böcker och lokalt mathantverk. Letar du efter presenter med Vingåkersanknytning, till dig själv eller någon annan, så har vi produkter från flera olika hantverkare och formgivare.

Läs mer om slottsbutiken här

Vingåkers Turistbyrå

Kultursamordnare