Centrala promenadstråk

Hälsans stig

Hälsans Stig är en trygg och promenadvänlig slinga utan given start- eller slutpunkt. Slingan är 6 kilometer lång, varje kilometer är utmärkt med en kilometerskylt som gör att du kan räkna ut hur långt du har gått. Däremellan sitter det skyltar som pekar åt vilket håll stigen går oavsett i vilken riktning du promenerar. Karta och mer information om Hälsans stig hittar du på kommunens sida om folkhälsa. Karta kan du även hämta i tryckt format på Vingåkers bibliotek och Åbrogården.

De röda skyltarna

Vingåker har en stark konfektionshistoria - 23 röda skyltar som finns centralt runt om i Vingåker berättar olika historier om kläder. Karta finns att hämta på Vingåkers bibliotek, Vingåkers factory outlet samt turistbyrån (sommartid). Skyltarna är ett samarbete mellan Vingåkers kommun och Sörmlands museum. Klicka här för att ta dig vidare till Sörmlands museums hemsida (länken öppnas i ett nytt fönster).

Stadsvandra i Vingåker

På Vingåkers konfektionswebb finns guiden ”Stadsvandra i Vingåker”, en inspelning från 1993 med Åke Lindskog och Oscar Bocian.

Läs mer

Vingåkers Turistinformation

Titel
Vingåkers turistinformation

Telefon
0151-191 86 (vardagar kl. 9-15)

E-post
turism@vingaker.se