Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Hos Fritidsbanken kan du som privatperson eller med din verksamhet eller förening kostnadsfritt låna sport- och fritidsartiklar som har skänkts. Det kan vara alltifrån kanoter, flytvästar och sällskapsspel till fotbollsskor, tennisracket och skidor. Utlåningstiden är 14 dagar.

Fritidsbanken är en del av Viadidakts arbetsmarknadsinsatser för personer som står utanför arbetsmarknaden. Fritidsbanken drivs av Viadidakts deltagare med hjälp av en arbetsledare från Viadidakt.

Information med anledning av corona/covid-19

I dessa tider uppmuntrar vi till utomhusaktiviteter – Fritidsbanken hjälper till att rusta er för att göra utomhusvistelsen så kul som möjligt. Hos Fritidsbanken kan du låna skridskor, snowboard, pulkor, skidor med mera. Att låna är kostnadsfritt och du får låna i 2 veckor.

Öppettider

Måndagar 11.00-16.00
Torsdagar 11.00-18.00

Max 2 personer i lokalen. Ingång på baksidan av Åbrogården.

Vid frågor, ring Anders Bång 0150-577 32.

Om Fritidsbanken

Genom att ta tillvara och låna ut sport- och fritidsutrustning främjar Fritidsbanken ökad spontanaktivitet, hälsa och välbefinnande. Fritidsbanken syftar också till att bidra till ett mer hållbart samhälle genom smart återbruk.

Fritidsbanken finns idag på ett 50-tal orter och växer stadigt. Alla Fritidsbanker drivs utan kommersiella intressen och med en och samma värdegrund.

Öppettider

Tisdag 10.00-16.00
Torsdag 10.00-18.00

Du hittar Fritidsbanken på Åbrogården (ingång på baksidan från Hantverksgatan).