Vandringsleder

Vandringsled Perstorpsskogen

Vandringsled i Perstorpsskogen genom gammal skog och mossar. Följ markering med orangeröd färg på trädstammar och stolpar.

Den längre rundslingan är ca 3,5 km och den kortare ca 2 km.

OBS! Området är starkt angripet av granbarkborre vilket orsakat att många har träd dött och fallit i området och att fler kommer falla. Detta har gjort leden bitvis svårframkomlig. Länsstyrelsen har därför beslutat att tillsvidare inte utföra något underhåll av leden och den används på egen risk. Mer information Länsstyrelsens hemsida.

Vandringsslinga Bäverstigen

Trevlig promenad eller kortare cykelslinga (terräng) runt Läppe och intilliggande Rudsjön. Har man tur kan man få syn på bävrarna som håller till i sjön.

Vandringsslinga Grävsjön runt

Mycket fin vandring längst Grävsjöns strand och vidare genom det pittoreska samhället Högsjö med bruksområde. Längst leden finns fyra grillplatser, ett vindskydd och bryggor att fiska eller bada från. Torrdass finns i anslutning till parkeringen.

Det finns möjlighet att förlänga slingan ytterligare till en längd av ca 8 km, men förlängningen är omarkerad.

Vandringsslinga Igelbålen

Fin vandringsslinga genom skog, mosse och utmed sjöstranden. Våtare partier förekommer. Vid sjön Igelbålen finns ett vindskydd och grillplats.

Vandringsstig, Tomsängen

Trevlig rundtur genom lövskog och ekhagar. Följ orange markering på träd och stolpar. Observera att slingan går genom hagmark där kor betar under sommaren.

Länsstyrelsens Sörmland har samlat information om länets alla utflyktsmål i en utflyktsguide. Läs och inspireras!

På deras hemsida hittar du  också information om varje utflyktsmål.

Läs mer

Allemansrätten ger oss möjligheten att vistas ute i naturen men det betyder också att vi måste visa respekt för platserna vi besöker. Om du undrar vad det innebär kan du klicka här.

Läs mer

Naturkartan.se

Upplev Vingåkersbygden till fots! På naturkartan.se finns tips på vandringsleder och promenadvänliga  naturreservat.