Vi erbjuder

Svårt att hinna låna och läsa traditionella böcker? Vingåkers bibliotek erbjuder i samarbete med Biblioteken i Sörmland möjlighet att låna och läsa e-böcker via Elib. Du kan ladda ner en e-bok eller lyssna på en e-ljudbok.

Läs mer

Nu kan du som låntagare se streamad film gratis! Med tjänsten cineasterna lånar du enkelt gratis filmer med ditt lånekort. Sedan väljer du själv om du tittar på dem i din dator, läsplatta, telefon eller speglar dem till din TV.

Läs mer

Har vi inte titeln du letar efter? Lugn, vi kan låna in den från ett annat bibliotek!Fjärrlån kallas det när vi lånar in en bok från ett annat bibliotek och lånar ut den till dig. I första hand lånar vi in facklitteratur för studier, men även äldre skönlitteratur som inte längre finns att köpa.

Läs mer

Har du en funktionsnedsättning som gör det svårt att läsa? Det finns olika sätt att låna talböcker. Antingen kan du göra det själv genom att ladda ned boken direkt till din dator eller låna via biblioteket.

Läs mer

Här kan du läsa mer om vår satsning på digital delaktighet för alla.

Läs mer

Behöver du låna en dator, skriva ut eller kopiera? Hos oss finns det flera datorer för dig som vill surfa på internet, söka i vår bibliotekskatalog eller arbeta i Office-paketet. Vill du släktforska kan du boka en särskild dator för det i lånedisken. Två av våra datorer är reserverad för dem under 16 år, på dem finns ett urval av datorspel och länkar till hemsidor.

Läs mer

Nyfiken på att veta mer om dina rötter? I bibliotekets släktforskarrum finns tillgång till Arkiv Digital, SVAR samt ett antal program med mer lokal prägel.

Läs mer

Intresserad av lokal historia och kuriosa? Vingåkers bibliotek har en stor samling litteratur om Vingåker och trakterna däromkring. Vi har också en del hembygdslitteratur till försäljning, bland annat årsskrifter från hembygdsföreningarna i Västra Vingåker och Österåker.

Läs mer

Hos oss kan du läsa över 100 tidskrifter! Vi har också några större dagstidningar samt lokaltidningar. Senaste numret av en tidskrift kan du läsa i biblioteket. Äldre nummer kan du låna hem 14 dagar. Det går bra att låna såväl enstaka nummer som en hel årgång.

Läs mer

Vill du att biblioteket ska komma till dig?
Läs mer här om “Boken kommer”

Läs mer

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Här kan du läsa mer om vår satsning på en mer tillgänglig biblioteksverksamhet i hela kommunen.

Läs mer om landsbygdsbibliotekarien här

Läs mer