Läsa och låna

För att låna och reservera böcker på vårt bibliotek behöver du ett lånekort. Detta skaffar du enkelt genom att besöka oss på biblioteket. Ta med en giltig legitimation så hjälper vi dig i disken.

Bibliotekets katalog är en databas där nästan allt som finns i biblioteket är registrerat och sökbart. Klicka på länken för att se om den bok du letar efter finns hos oss.

Länk till bibliotekets katalog

Låna böcker till din bokcirkel!

Nu kan du låna en påse med sju exemplar av samma titel till din bokcirkel. Böckerna är i pocketformat och lånas i 8 veckor. I påsen finns även information om författaren och diskussionsfrågor.

Länk till katalog över bokcirkelpåsar

Reservera en bok

Utlånade medier kan reserveras. En reservation innebär att du ställer dig i kö. Du kan reservera en bok (eller andra medier) antingen direkt i katalogen om du har en PIN-kod eller genom att ta kontakt med biblioteket och be oss göra det.

När boken återlämnas hör vi av oss och talar om att du kan komma och hämta den. Har du registrerat en e-postadress eller mobilnummer för ditt låntagarkonto kontaktar vi dig via e-post eller SMS samma dag boken återlämnas, annars får du ett vanligt brev någon/några dagar senare.

När du fått meddelande om att boken finns inne har du sju dagar på dig att hämta den. Efter det stryks du ur kön och andra låntagare kan låna boken.

Regler och avgifter

Vingåkers bibliotek