Bibliotek

Välkommen till Vingåkers bibliotek!

Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna och få hjälp att hitta det man söker! Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

På biblioteket kan du bland annat låna böcker, tidskrifter och CD-böcker. Det vi inte har här lånar vi gärna in från andra bibliotek. Du kan också sitta här för att läsa och studera samt använda våra datorer eller trådlösa uppkoppling. För att läsa mer om oss och vad som finns här kan du klicka dig vidare i undermenyn i den gröna boxen ovanför bilden. Öppettider och kontaktinformation finns längre ner på sidan.

HÖGSJÖ BIBLIOTEK ÄR STÄNGT IDAG DEN 2 APRIL!

Med anledning av Coronaviruset - Vingåkers bibliotek är öppet som vanligt

Vingåkers bibliotek och filialen i Högsjö håller öppet som vanligt. Håll koll här på hemsidan, så får du veta när det bli någon förändring på biblioteket.

För att undvika smittspridning av Coronaviruset Covid -19, ber vi dig som känner sig sjuk att inte besöka bibliotekets lokaler.

Nyhet från 23 mars.

  • Vi öppnar upp för riskgrupperna mellan klockan 9.00-10.00 måndag – onsdag, ring på dörrklockan så öppnar vi!
  • Lånetiden på böcker förlängs till åtta veckor på de som normalt har fyra veckors lånetid. Låna gärna på dig så många böcker du bara kan!
  • Vi planerar även att köra ut böcker till dig som tillhör en riskgrupp och inte har möjlighet att komma på våra extrainsatta tider. Ring oss på biblioteket för hjälp med detta: 0151-191 90.

Om du som tillhör riskgrupperna behöver hitta böcker, tidskrifter eller filmer att låna eller ha hjälp med digitala frågor så är du välkommen kl 9:00-10.00 måndag – onsdag. Annars är det de ordinarie öppettiderna som gäller!

Här kan du läsa mer om våra extra insatser.

Tänk på att du kan låna om böcker via bibliotekets webbplats: Bibliotekets katalog. Vi hjälper naturligtvis också till med omlån via telefon.

Du har också möjlighet att använda våra digitala tjänster:
Biblio – läsa eller lyssna på böcker
Cineasterna – titta på film
Pressreader – läsa tidningar och tidskrifter

Några länkar till tillförlitlig information kring coronavirus och krisläge:
Folkhälsomyndigheten.se
Krisinformation.se
Dinsakerhet.se
Utrikesdepartementet

 

Vingåkers kommun följer den fortsatta utvecklingen samt Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring Coronaviruset. Kommunens krisorganisation håller sig ständigt uppdaterad om läget och ny information om Coronaviruset förmedlas på hemsidan. Vingåkers kommuns informationssida om Coronaviruset covid-19

Bibliotekets digitala frågesport - chans till fina priser!


Vi vill fortsätta att hålla kontakten med våra besökare under den här tiden, vi saknar er! Därför har vi gjort en digital frågesport som rör biblioteket. Där har du chans att vinna biljetter till våra framtida evenemang och böcker.  Klicka in på länken, sedan är det bara att svara på frågorna och lämna in. Lycka till!

Vinnarna utses 7 april.

Följ länken: Frågesport

Med anledning av Coronaviruset - Källkritik: Hur skiljer du fejknyheter från äkta vara?

Nu kan du få digital hjälp på biblioteket!

Öppettider

Här kan du söka efter böcker i bibliotekskatalogen. Du kan även logga in med lånekortsnummer och pinkod för att låna om eller reservera böcker.

Länk till bibliotekets katalog

Här kan du läsa om våra tips och aktiviteter för barn och ungdomar.

Läs mer om barn och unga på biblioteket här

Här kan du läsa mer om vår satsning på digital delaktighet för alla.

 

Läs mer om digitala satsningar här

Här kan du läsa mer om vår satsning på en mer tillgänglig biblioteksverksamhet i hela kommunen.

Läs mer om landsbygdsbibliotekarien här

Hitta hit

Kontaktinformation

Vingåkers bibliotek

Bibliotekschef