Bibliotek

Välkommen till Vingåkers bibliotek!

Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna och få hjälp att hitta det man söker! Vi hjälper dig gärna med dina frågor.

På biblioteket kan du bland annat låna böcker, tidskrifter och CD-böcker. Det vi inte har här lånar vi gärna in från andra bibliotek. Du kan också sitta här för att läsa och studera samt använda våra datorer eller trådlösa uppkoppling. För att läsa mer om oss och vad som finns här kan du klicka dig vidare i undermenyn i den gröna boxen ovanför bilden. Öppettider och kontaktinformation finns längre ner på sidan.

Vingåkers bibliotek förnyas, stängt 27 maj – 30 juni

Vingåkers bibliotek ska renoveras och golvmattan bytas ut. Den 22 maj beslutades det att mattbytet påbörjas redan innan semestrarna vilket innebär att biblioteket med kort varsel stänger på måndag den 27 maj och håller stängt till och med den 30 juni.

Vi behöver tömma hela lokalen på böcker, hyllor och möblemang innan hantverkarna kan påbörja sin del av arbetet. Totalt sett kommer tömning och mattbyte att ta fem veckor att genomföra och under den tiden är det inte möjligt att besöka biblioteket. Vi ber våra låntagare att ha överseende med det.

Under tiden biblioteket är stängt kommer inga förseningsavgifter att delas ut så behåll gärna era lånade böcker hemma! Det går bra att lämna tillbaka dem avgiftsfritt fram till och med 15 juli. För lässugna hänvisar vi till det digitala biblioteket, där finns bland annat: e-böcker, e-filmer, e-Tidningar och e-tidskrifter. Databaser med mera når du via vår hemsida.

Du som har beställt fjärrlån (böcker från andra bibliotek) kommer att bli kontaktad när boken finns att hämta. Inga nya beställningar tas emot under perioden biblioteket är stängt.

Du kan gå till Vingåkersbadet för att läsa morgontidningarna.

Öppettider Vingåkersbadet:
Måndagar kl. 13.00-17.00
Tisdag-fredag kl. 10.00-20.00

Vi kommer naturligtvis sakna dig som besökare under den här tiden. Hjärtligt välkommen igen från 1 juli, vi ser mycket fram emot att se dig igen!

Har du frågor och funderingar, hör av dig till oss via tfn 0151-191 90 eller e-post biblioteket@vingaker.se

Öppettider

Här kan du söka efter böcker i bibliotekskatalogen. Du kan även logga in med lånekortsnummer och pinkod för att låna om eller reservera böcker.

Länk till bibliotekets katalog

Här kan du läsa om våra tips och aktiviteter för barn och ungdomar.

Läs mer om barn och unga på biblioteket här

Med den nya tjänsten cineasterna kan du låna streamad film gratis till din dator, läsplatta eller telefon. Här kan du läsa mer om hur du använder tjänsten.

 

Läs mer om hur du lånar e-filmer här

Landsbygdsbibliotekarie

Här kan du läsa mer om vår satsning på en mer tillgänglig biblioteksverksamhet i hela kommunen.

Bibliotekets evenemang

Hitta hit

Kontaktinformation

Vingåkers bibliotek

Bibliotekschef