Slottsskolan F-6

Om skolan

Slottsskolan F-6 ligger centralt i Vingåker med cirka 240 elever varav cirka 110 är inskrivna på skolans fritidshem. II anslutning till Slottsskolan F-6 ligger den kommunala Slottsskolan 7-9.  I samma byggnad finns också Förskolan Slottet och Slottets fritidshem.

Ny elev?

På Slottsskolan F-6 arbetar vi för att skapa trygga och gemensamma miljöer. Vårt huvudfokus är Tillsammans är vi vår bästa skola och vi arbetar ständigt för att utveckla samarbetet mellan personal, elever och vårdnadshavare. Här hos oss finns både fritidshem och förskola under ett och samma tak, vilket skapar trygghet för våra elever.

Vi har nära till fina Sävstaholms slott och fina naturområden och vi nyttjar gärna Vingåkersbygdens fina natur för att skapa nya upplevelser för eleverna.

Ny medarbetare?

På Slottsskolan F-6 har vi en stor andel legitimerade lärare och vi är mycket stolta över vår engagerade personal och duktiga elever. Vi arbetar med trelärarsystem och teamen bygger på ett nära samarbete mellan pedagoger, elevassistenter och fritidspersonal där alla är lika viktiga.

Sedan våren 2018 ingår Slottsskolan F-6 i samverkansprojekt Bästa skola med Skolverket och Uppsala universitet. Arbetet har skapat ett gott kollegium med drivkraft och entusiasm hos lärarna som spiller över på resten av verksamheten. Under 2020 kommer vi att fortsätta vårt utvecklingsarbete och ett steg i arbetet är att utveckla och tillgängliggöra lärmiljöer och undervisning så att alla kan lära, delta och utvecklas så långt som möjligt. Vi har nyrenoverade och ljudanpassade klassrum vilka vi är mycket stolta över.

 

 

Sjukanmälan

Du som har barn som går i Slottsskolan F-6 använder e-tjänsten Haldor för att sjukanmäla ditt barn.

Har du inte möjlighet att sjukanmäla via Haldor går det bra att ringa och sjukanmäla från klockan 7.15 på telefon 0151-192 30.

Besöksadress

Slottsskolan F-6
Henalavägen 5
643 30 Vingåker

Rektor Slottsskolan F-6

Administratör Slottsskolan F-6 och Marmorbyn

Skolkurator Slottsskolan F-6 och Marmorbyns skola

Skolsköterska Slottsskolan F-6 och Marmorbyn