Enskilda verksamheter

I Vingåkers kommun finns tre anordnare av enskild verksamhet. Samtliga driver sina verksamheter utifrån kommunens tillämpningsföreskrifter för barnomsorg. För att söka en plats i deras verksamhet för ditt barn vänder du dig direkt till anordnaren.

Little Acorns

Little Acorns erbjuder enskild pedagogisk omsorg i form av ett engelskt barndaghem. De tar emot barn mellan 1-5 år, och finns i Kjesäter strax utanför Vingåkers centralort.

Little Acorns hemsida, länken öppnas i en ny flik.

Trollkojan

Trollkojan erbjuder enskild förskola och enskilt fritidshem i form av ett föräldrakooperativ. De tar emot barn mellan 1-5 år i den enskilda förskolan och barn mellan 6-13 år i det enskilda fritidshemmet. Trollkojan finns i Läppe som ligger cirka en mil utanför Vingåkers centralort.

Österåkers fritidshem

Från och med årsskiftet 2017/2018 har Österåkerbygdens friskola tagit över driften av fritidshemmet, vilket gör att fritidshemmet övergår från att vara en kommunal verksamhet till att vara en enskild verksamhet. I samband med att fritidshemmet bytte huvudman flyttades verksamheten från de nuvarande lokalerna som delas med förskolan till nyrenoverade lokaler i skolbyggnaden. Hemsida till Österåkersbygdens friskola, länken öppnas i en ny flik.

Om du är intresserad av att starta och driva enskild pedagogisk verksamhet i Vingåkers kommun kan du ansöka om detta hos Barn- och utbildningsförvaltningen. Förvaltningen handlägger och utreder då din ansökan och sedan beslutar Barn- och utbildningsnämnden om godkännande.

Ansökningstiden är två gånger per år:
1 februari för start under perioden augusti-december
1 september för start under perioden januari-juni.

Om du har några frågor om ansökan eller om kommunens regler för drivande av enskild verksamhet kan du kontakta förskolehandläggaren.

Little Acorns

Trollkojan

Blanketter – enskilda verksamheter

Dokument – enskilda verksamheter

Förskolhandläggare