Enskilda verksamheter

I Vingåkers kommun finns två enskilda verksamheter. Samtliga driver sina verksamheter utifrån kommunens tillämpningsföreskrifter för barnomsorg. För att söka plats för ditt barn kontaktar du verksamhetsutövaren direkt.

Trollkojan

Trollkojan erbjuder enskild förskola i form av ett föräldrakooperativ. De tar emot barn mellan 1-5 år. Trollkojan finns i Läppe som ligger cirka en mil utanför Vingåkers centralort.

Österåkers fritidshem

Från och med årsskiftet 2017/2018 har Österåkerbygdens friskola tagit över driften av fritidshemmet, vilket gör att fritidshemmet övergår från att vara en kommunal verksamhet till att vara en enskild verksamhet. I samband med att fritidshemmet bytte huvudman flyttades verksamheten från de nuvarande lokalerna som delas med förskolan till nyrenoverade lokaler i skolbyggnaden. Hemsida till Österåkersbygdens friskola, länken öppnas i en ny flik.

Om du är intresserad av att starta och driva enskild pedagogisk verksamhet i Vingåkers kommun kan du ansöka om detta hos Barn- och utbildningsförvaltningen. Förvaltningen handlägger och utreder då din ansökan och sedan beslutar Barn- och utbildningsnämnden om godkännande.

Ansökningstiden är två gånger per år:
1 februari för start under perioden augusti-december
1 september för start under perioden januari-juni.

Om du har några frågor om ansökan eller om kommunens regler för drivande av enskild verksamhet kan du kontakta förskolehandläggaren.

Trollkojan

Blanketter – enskilda verksamheter

Dokument – enskilda verksamheter

Förskolhandläggare