Vingåkersbygden vinner Årets Guldstjärna för sitt arbete med #Paybackgeneration

Publicerad: 2020-11-10

Vingåkersbygden tillsammans med Slottsskolan 7-9 tar hem priset i kategorin “Årets Guldstjärna” i tävlingen Arla Guldko för sitt arbete med #Paybackgeneration där klimatångest vänds till handlingskraft.

– Vi är så glada och stolta att vi blir tilldelade det här ärofyllda priset. Att projektet får denna uppskattning, visar att det med små medel går att göra skillnad i den lilla bygden om alla hjälps åt. Vi är så tacksamma för alla ungdomar som gjort aktiva val för klimatet och de företag och privatpersoner som ställt upp för #Paybackgeneration. Tillsammans bygger vi framtidstro, säger Susanne Jaktlund, måltidschef.

Juryns motivering:

Årets Guldstjärna går i år till ett initiativ som visar på uppfinningsrikedom, driv och vilja att förvandla hinder till möjligheter genom engagemang i flera led. Komplext blir konkret genom tydliga val i vardagen där både elever, måltidspersonal och näringsliv har en viktig roll. Mätbara mål kombineras med största fokus på stor matglädje. Initiativet sätter på ett pedagogiskt och inspirerande sätt fokus på matens viktigaste framtidsfråga – att påverka lokalt med effekt globalt – en sann Guldstjärna som är värd att skina och spridas till skolor i hela Sverige.

Mer information om Arla Guldko

Mer aktuell information