Vingåkers landsbygdsbibliotekarie föreläste på Bokmässan i Göteborg

Publicerad: 2019-09-30

26-29 september gick Göteborgs bokmässa av stapeln, i år med teman som medievetenhet och jämställdhet. Vingåkers bibliotekspersonal var på plats för att ta del av den senaste informationen från litteratursverige, men också dela med sig av sin kunskap till andra inom området. Malin Ahlgren Enghart blev tidigare i år tillfrågad om hon hade möjlighet att komma och berätta om sin tjänst som landsbygdsbibliotekarie.

– De tyckte min anställning var spännande och helt i linje med årets teman. Då det än så länge bara är vi som jobbar på det här sättet i Sverige kunde vi kanske inspirera andra bibliotek i deras arbete.

Anställningen som landsbygdsbiliotekarie går ut på att nå ut till kommunens kransorter och erbjuda bibliotekets tjänster till de personer i samhället som inte har för vana att besöka biblioteket. Malin berättade om utmaningarna och möjligheterna med sin tjänst, vilka problem hon stött på längs vägen och hur framtiden kan tänkas se ut.

– Sättet vi jobbar på underlättar bland annat för samverkan, integration och digital delaktighet, som är jätteviktiga frågor för biblioteksverksamheten. Det känns fantastiskt att i ett så stort sammanhang få vara med och promota Vingåker, säger Malin efter framträdandet.

Mer aktuell information