Vingåkers kommun nominerade i fyra kategorier i White Guide Junior 2019

Publicerad: 2019-05-24

Nomineringarna fortsätter att regna över Vingåkers kommun. Sammanlagt är man nominerade i hela fyra kategorier i årets White Guide Junior; årets klimatkök, årets måltidschef, årets skolkock och årets skolrestaurang.

Nomineringen till Årets klimatkök har varit officiell sedan tidigare i veckan och nu har ytterligare tre nomineringar blivit bekräftade. Susanne Larsson är nominerad i kategorin Årets måltidschef för ”sitt positiva förhållningssätt och outtröttliga engagemang för att utveckla de offentliga måltiderna på alla nivåer”. Sara Svensson är nominerad i kategorin Årets skolkock för ”hennes förmåga att gå in med engagemang och personlig glöd i varje möte, varje dag och i varje medmänniska”. Dessutom är Slottsskolans skolrestaurang nominerad i kategorin Årets skolretsaurang 2019.
– Jag är oerhört stolt och tacksam över den utvecklingsresa vi i Vingåkersbygden drivit tillsammans de senaste åren, säger Susanne Larsson. Jag är övertygad om att det inte är en slump att utmärkelser och nomineringar duggat tätt över Vingåker det senaste året. För mig handlar det om den oemotståndliga känslan av att ingenting är omöjligt, det handlar bara om att våga ta lite nya smartare vägar.

White Guide Junior är den enda tävlingen i Sverige som bedömer helheten – juryn har bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna. Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året. White Guide Junior avgörs på Slagthuset i Malmö 17 september.

Mer aktuell information