Vingåkers kommun nominerad till Årets Kommunala Innovation 2020

Publicerad: 2019-12-16

Sedan 2017 arbetar Vingåkers kommun med nya metoder för att kvalitetssäkra kompetensförsörjningen och rekryteringsarbetet i kommunen. För sitt arbete är nu kommunen nominerad till Årets Kommunala Innovation 2020.

Vingåkers kommun är en småskalig kommun med samma växande utmaningar för att klara kompetensförsörjningen som övriga kommuner i Sverige. För att lägga särskild kraft på kompetensförsörjning och säkra bemanningen i kommunens verksamheter infördes 2017 projektet Kompetensförsörjning och Vingåkers kommun som attraktiv arbetsgivare.

Målet med projektet var att öka kvaliteten på rekryteringsprocessen, få en högre andel kvalificerade sökande, höja behörigheten i skolan samt arbeta proaktivt med rekrytering och tillsättning av lediga tjänster. Kommunens rekryteringssamordnare har i projektet fokuserat på att hitta nya, innovativa sätt att lyfta kommunen som arbetsgivare, hitta kandidater och platsannonsera. Det har bland annat inneburit en översyn av vilka förmåner och egenskaper som lockar olika professioner, marknadsföring i nya kanaler och med nya medieval samt att arbeta internt med VI-känslan för ett ännu starkare arbetsgivarvarumärke. Projektet har pågått under 2 år och hösten 2019 permanentades projektet, som en följd av ett lyckat arbete.

– Tack vare projektet har Vingåkers kommun blivit en attraktivare arbetsgivare med förmåner som lockar våra anställda att stanna hos oss. Vi har stärkt arbetet med rekrytering, skapat mer resurser till kompetensförsörjningen och tillsammans med våra anställda i kommunen tagit ut riktningen för hur vi önskar synas utåt i social media, säger Stina Bengtsson, rekryteringssamordnare i kommunen.

Korandet av Årets Kommunala Innovation 2020 kommer att ske under den nationella välfärdskonferensen Future & Welfare 2020, den 5-6 mars på Malmö Live. Utmärkelsen premierar den kommun som har skapat goda förutsättningar för innovation som bidragit till nya lösningar och betydande skillnad för medborgare och verksamhet.

Kontakt:
Anneli Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande, anneli.bengtsson@vingaker.se, 070-570 96 75
Mattias Gustafsson, personalchef, mattias.gustafsson@vingaker.se, 0151-191 29

Mer information:
www.futureandwelfare.com

 

Mer aktuell information