Vingåkers kommun – ett grönt föredöme

Publicerad: 2019-11-28

Elbil Vingåkers kommun
Vingåker har blivit utsedd till ”Grönt föredöme” av organisationen Gröna Bilister. Det gäller inte bara kommunen som organisation utan även invånarna. Tack vare Vingåkers positiva utveckling har kommunen ännu en gång blivit uppmärksammade som en energieffektiv och hållbar kommun.

Vingåkers goda resultat i statistiken över minskad användning av fossil energi har till stor del med införandet av kommunens el-bilar att göra men statistiken visar även att invånare har gjort en viss beteendeförändring. Organisationen Gröna Bilister har granskat data och sett att Vingåkersborna åkt färre sträckor med bil det senaste året.

— Vi vet inte varför Vingåkersborna valt att åka färre sträckor med bil den senaste tiden men jag hoppas att det är för att fler väljer att gå, cykla och åka kollektivt. Dessutom vet vi att det finns ett växande intresse för samåkning ute i våra bygder, säger Siri Ward, folkhälso- och hållbarhetsstrateg i Vingåkers kommun.

Vingåkers kommunledning glädjs av beskedet från Gröna Bilister.

— Det är jätteroligt och känns bra att få ytterligare en bekräftelse på att vi gör rätt saker och att vi har gjort bra val för vägen in i framtiden, meddelar Anneli Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande.

MER INFO: gronabilister.se

KONTAKT: Siri Ward, folkhälso- och hållbarhetsstrateg, 0151-193 92, siri.ward@vingaker.se

Mer aktuell information