Vingåkers kommun deltar i krisberedskapsveckan 2019

Publicerad: 2019-05-03

Vingåkers kommun deltar i Krisberedskapsveckan 2019 och genomför aktiviteter för att öka invånarnas beredskap inför svåra påfrestningar.

6-12 maj pågår den nationella Krisberedskapsveckan på initiativ av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Kampanjveckan syftar till att få hushållen att reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället är utslaget på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack.
– Landets kommuner har en viktig roll i samhällets beredskap inför svåra påfrestningar och intresset hos allmänheten för frågor som handlar om vår säkerhet och beredskap ökar. Förberedda och engagerade invånare stärker både kommunens och vårt lands samlade krisberedskap. Därför deltar vi i Krisberedskapsveckan, säger Hanna Mehaj, säkerhetsstrateg i Vingåkers kommun.

Måndag 6 maj klockan 10.00-14.00 utanför Ica Cityhallen och fredag 10 maj klockan 10.00-14.00 utanför Coop i Vingåker finns möjlighet att träffa Vingåkers kommuns säkerhetsstrateg Hanna Mehaj. Hon kommer att informera och svara på frågor om krisberedskap samt tipsa om vad en krislåda bör innehålla.

Foto: Thomas Henrikson, MSB

Mer aktuell information