TV-sänd julkonsert från Vingåkersbygden på julafton

Publicerad: 2019-10-30

Genom ett gott samarbete mellan Vingåkers kommun och lokala företagare har kommunen fått möjlighet att arrangera en julkonsert med välkända artister som sedan kommer att sändas i TV4 kl. 20.00 på julafton.

– Framtidstron i Vingåkersbygden finns. I resten av Sverige dras det ner på kulturarbete men i Vingåker ser vi att det är ett viktigt område och gör tvärtom. Vi stärker det. Får vi ännu fler elever att välja vår kulturskola eller vilken skola som helst i kommunen så är denna konsert finansierad för kommunens del, säger Anneli Bengtsson (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Det är en lysande satsning där näringsliv och kommun går ihop för kommunens bästa, säger Charlotte Prennfors (M), oppositionsråd i Vingåkers kommun. 

Det kommer att ges två konserter för allmänheten den 21 december i Västra Vingåkers kyrka som sedan kommer att klippas samman till en konsert som visas i TV4 på julafton. Ansvaret för den konstnärliga ledningen vilar på kommunens kulturskolechef Fred Sjöberg och naturligtvis kommer elever från Vingåkers kommuns kulturskola att ingå i konserterna tillsammans med orkester, kör och kända artister.  

Jag är glad att Vingåker är en kommun som trots ekonomiska utmaningar satsar på kulturen. Särskilt roligt är det att näringslivet har visat sådant engagemang. Det här är möjligt bara genom att kommunen och näringslivet gör det ihop. Och dessutom är jag, som så ofta, imponerad av hur snabbt och professionellt de medarbetare som berörs direkt tog sig an planering och förberedelser när den här möjligheten dök upp, säger Ralf Hedin, kommunchef. 


Medverkande:

Charlotte Perrelli
Charlotte Perrelli – Artist och entreprenör med bland annat nio soloalbum, stora musikalroller och en vinnartitel i Eurovision Song Contest i bagaget.

Chris Kläfford
Chris Kläfford – Idolvinnare som även tog sig till semifinal i America’s Got Talent och sålde platina med debutsingeln “Treading Water .


THE MAMAS – Bakgrundssångarna som slog igenom över en natt när de backade upp John Lundvik i Melodifestivalen 2019 och låten Too late for love. Nu arbetar gruppen för fullt under det gemensamma namnet THE MAMAS.

Bohuslän big band
Bohuslän Big Band – Storband som genom åren har spelat med internationella jazzgiganter som bland annat Gregory Porter och Maria Schnedier samt medverkat i produktioner med Jill Johnson, Samuel Ljungblahd och Solala.

Örebro kammarkör
Örebro Kammarkör – Omkring 40 sångare som har erfarenhet av att framföra alltifrån renässansmusik till modern körmusik. Kören har under åren genomfört en mängd radio och TV-inspelningar och även varit kör på flera svenska versioner av Disneyfilmer.

Annika Herlitz
Annika Herlitz – Musikalartist som bland annat har gjort röstrollen som snödrottningen Elsa i den svenskspråkiga versionen av Disneys film Frost. Just nu aktuell i musikalen ”En värsting till syster” på Chinateatern i Stockholm.

Joel Annmo
Joel Annmo – Tenor med examen från Operahögskolan i Stockholm och flera stora roller som bland annat Pastore och Spirito i L’Orfeo vid Drottningholms Slottsteater.

Görgen Antonsson
Görgen Antonsson – Riksspelman som har spelat i slottssammanhang såväl som på spelmansstämmor runt om i Sverige och på de stora konserthusscenerna. Spelar till vardags i banden Draupner och Engmans kapell.

Vingåkers kulturskola – Ett femtiotal barn och unga från Kulturskolans verksamhet som kommer att medverka med sång och dans.

Organist Karl-Magnus Jansson, kapellmästare Pelle Ankarberg och konstnärlig ledare samt dirigent är Fred Sjöberg.


Strålande jul i Vingåkersbygden
21 december kl. 16.00 och 19.00 i Västra Vingåkers kyrka SLUTSÅLT BÅDA FÖRESTÄLLNINGARNA
24 december TV4  kl. 20.00

Kontakt:
Anneli Bengtsson, kommunstyrelsens ordförande, 070 570 96 75, anneli.bengtsson@vingaker.se
Ralf Hedin, kommunchef, 0151 192 61, ralf.hedin@vingaker.se
Fred Sjöberg, kulturskolechef, 070 317 14 43, fred.sjoberg@vingaker.se

 

 

 

Mer aktuell information