Triss i vinnare

Publicerad: 2018-12-05

kock, mat, slottsskolan

4 december bjöds det på högtidlig lunch för eleverna på Slottsskolan 7-9. Det serverades en trerätters festmåltid gjord av Arla guldko-vinnarna Slottsskolans skolrestaurang, Årets kock David Lundqvist och Årets skolkock i White Guide Ivan Henriksen. På menyn stod rödbetscarpaccio med svampmajonnäs, sås på mörk choklad och björnbär toppad med rökt bäver och lingonglace till förrätt, smörstekt kyckling med rotselleri, äpple, pumpakärnor och rostad sky med jalapeño till varmrätt samt obakad cheesecake med grädde, färskost, lime, bärkompott och smulade pepparkakor på toppen till efterrätt. Eleverna bjöds även på underhållning i form av både sång, rap och dans.

Foto: Lena Hansen

förrätt, bäver, slottsskolan   varmrätt, kyckling, slottsskolan   efterrätt, cheesecake, slottsskolan    dukning, festlunch, slottsskolan

 

Mer aktuell information