Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet 2019

Publicerad: 2019-09-27

Logotyp för Svenskt näringsliv

I Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet 2019 hamnar Vingåker på plats 239. Det är ett tapp från tidigare år där kommunpolitikernas och tjänstemännens attityder, tillämpningen av lagar och regler, kommunens upphandlingar och servicen till företagen är några av de områden där betygen sjönk och påverkade rankingen.

– Vi har inte kunnat möta upp de krav som ställts på oss, säger kommunstyrelsens ordförande Anneli Bengtsson (S). Samtidigt är hon hoppfull inför framtiden:
– Jag är optimistisk, jätteoptimistisk. Vingåker är utan tvekan på rätt väg. Vi har alla förutsättningar att lyckas. Det finns en framtidstro och en positiv anda i kommunen.

Charlotte Prennfors (M), oppositionsråd i Vingåker, framhåller att kommunen behöver bli ännu mer serviceinriktad och verkligen prioritera frågor som berör näringslivet:
– Alla våra duktiga entreprenörer är proffs inom sina respektive områden och måste också behandlas därefter.

Ralf Hedin, kommunchef i Vingåker, menar att kommunen redan idag lyssnar noggrant på synpunkter från företagen i Vingåker och också på rekommendationer från Svenskt Näringsliv om hur företagsklimatet kan förbättras.
– Jag känner mig trygg i det vi gör och tror absolut att det över tid leder till att näringslivsklimatet kommer att lyfta, säger Ralf Hedin.

I november börjar kommunens nya näringslivsansvarige, Susanna Samuelsson.
– Jag är väldigt glad att Susanna ska jobba med näringslivsutveckling hos oss. Det är viktiga frågor för en kommun och Susanna har gedigna kunskaper efter att ha arbetat 11 år som företagsrådgivare på en bank. Dessutom är hon ju företagare själv. Hon kommer kunna tillföra mycket, avslutar Ralf Hedin.

 

Mer aktuell information