Strålande jul i Vingåkersbygden 2022

Publicerad: 2022-11-03

Vingåkers kommun tillsammans med näringslivet har återigen fått förtroendet att arrangera julkonserten Strålande jul i Västra Vingåkers kyrka som sedan kommer att TV-sändas på julafton.

Strålande jul i Vingåkersbygden genomfördes för första gången 2019 och blev en stor succé med artister som Charlotte Perrelli, The Mamas och Chris Kläfford tillsammans med kommunens kulturskola. Pandemin satte stopp för ytterligare en konsert 2020 och 2021 sändes Strålande jul från Luleå. I år är Strålande jul åter i Vingåkersbygden för att bjuda på julstämning med rikskända artister och Vingåkers kulturskola i två föreställningar den 29 november. Konstnärlig ledare och värd för julkonserten kommer, likt 2019, vara Vingåkers kommuns kulturskolechef Fred Sjöberg.

– Det känns oerhört inspirerande att Strålande jul återigen spelas in från Vingåker. Som 2019 kommer vi att ha med många elever från vår kulturskola. Vi minns med glädje den roliga förberedelsen och genomförandet vi hade förra gången och att vi återigen kan medverka med kulturskolans elever är oerhört positivt. Vi ser med tillförsikt fram emot överfylld kyrka där Vingåkersborna kommer och bidrar till att sätta Vingåker på kartan, säger kulturskolechef Fred Sjöberg.


Strålande jul i Vingåkersbygden 2022
Sänds i TV4 julafton 24 december 20.00

Sponsorer:
Axdos AB
Bygg & schakt AB
Båsenberga Hotell & Konferens
ICA Supermarket Cityhallen Vingåker
Sörmlands Sparbank
Vingåkers Factory Outlet
Svenska kyrkan


Medverkande: 

Jill Johnson
Jill Johnson har under åren satt countrymusiken och Nashville på den svenska musikkartan med sina många album, turnéer och SVT-serien Jills veranda.

Anders Bagge
För många är Anders mest igenkänd för sin medverkan i Idol-juryn på TV4 men han har även medverkat i bland annat Melodifestivalen, Körslaget och Hela Kändissverige bakar.

Victoria Rönnefall
Den unga sångfågeln Victoria Rönnefall har varit mellanakt på Idol och spelat huvudrollen i musikalfilmen A music story tillsammans med bland annat Helen Sjöholm.

Adolphson & Falk
Adolphson & Falk slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet och fick sina största framgångar med låtar som Mer Jul och Blinkar Blå.

Rosa Kvartetten
Stråkkvartett som spelar allt från klassisk musik till pop och rock. De har bland annat framfört Metallicalåtar på Polarprisutdelningen.

Idolvinnare 2022 – Nike Sellmar

Vingåkers kulturskola
Ett femtiotal barn och unga från körerna Coola Kottar, Fräna Frön och Bella Vocce med ledare My Kullsvik samt dansgruppen Juldansarna med ledare Camilla Klemming.

Örebro kammarkör
Omkring 40 sångare med erfarenhet av att framföra alltifrån renässansmusik till modern körmusik. Kören har bland annat varit kör på flera svenska versioner av Disneyfilmer.

Hemlig gäst
Folkkär artist som avslöjas först under konserterna.


Kapellmästare Pelle Ankarberg med orkester

Organist Karl-Magnus Jansson

Dirigent och programvärd Fred Sjöberg


Affisch Strålande jul 2022

 

Mer aktuell information