Sjuorna badade isvak

Publicerad: 2019-02-06

tjej, isvak, bada, skola, elev

För att lära sig om riskerna med att gå på isen och vikten av att vara väl förbered vid en eventuell olycka badade Slottsskolans 7:or isvak för andra året i rad.

-Jag som lärare vill att så många elever som möjligt ska vara med för att få den här erfarenheten och att de som resultat ska få respekt för isen, säger Jörgen Eriksson som är idrottslärare. Om man ska ge sig ut på isen ska man ha tänkt på riskerna om det är så att man trillar i. Och har man upplevt det iskalla vattnet så tänker man sig för nästa gång man ger sig ut på isen.

Vid sidan av själva isbadet får eleverna lära sig att man inte ska ge sig ut på isen själv och att man ska vara förberedd för att dels kunna ta sig upp om man trillar i, men också vad man ska göra därefter.

-Det är ju inte klart bara för att man har kommit upp ur vattnet, säger Jörgen Eriksson. Det är viktigt att eleverna lär sig att i en verklig situation där du trillar genom isen så har du inte en varm dusch och bastu efteråt, utan måste lyckats ta dig till värme på annat sätt.

Isbadet sker i samarbete med Västra Sörmlands Räddningstjänst.

 

Mer aktuell information