Säfstaholms slott söker ny restauratör

Publicerad: 2019-11-18

Under våren 2020 kommer Säfstaholms slott i Vingåker stå klart efter en omfattande renovering. I slottet kommer Vingåkers kommun erbjuda en mångfacetterad kulturverksamhet för en bred målgrupp. Nu söker kommunen en restauratör som kan driva restaurang och café i det nya konceptet.

2017 tog Vingåkers kommun beslut om att totalrenovera slottet. Renoveringen har bland annat inneburit ny ventilation, nya ytskikt och ett nytt restaurangkök på slottets entréplan. Ombyggnaden av hela slottet beräknas vara klar under våren 2020 och öppnas för besökare i början på sommaren. För att komplettera besöksupplevelsen med en högkvalitativ måltidsupplevelse söks nu en restauratör till slottet:

– Ett slott som har präglats så mycket av fest och kalas under greve Gustav Trolle-Bondes dagar förtjänar en förstklassig matupplevelse tillagad av en stjärnkrögare, säger Johan Tranquist, upplevelsechef i Vingåkers kommun.

Förväntningarna på den nya restaurangverksamheten är höga, dels vad gäller omfattning och variation i utbudet, dels på en ökad kvalitetsnivå. Förhoppningen är att den nya entreprenören ska arbeta aktivt med att ytterligare öka slottets attraktionskraft.

Sista dag att lämna anbud för intresserade är 26 november. Mer information samt förfrågningsunderlag: www.tendsign.com.


Visning av lokal

Visning av lokalen kan ske under vecka 47 måndag, tisdag och torsdag 08.00-10.00 och onsdag 08.00-09.00.
För att boka visning kontakta:

Johan Tranquist, upplevelsechef Vingåkers kommun, johan.tranquist@vingaker.se, 0151-191 89
Jonas Schyllberg, Fastighetsansavarig Vingåkers Kommunfastigheter AB, jonas.schyllberg@vingaker.se, 0151-46 20 07

Mer aktuell information