Projekt för ökad digitalisering i Västra Sörmland

Publicerad: 2024-04-22

Näringslivs- och destinationsbolaget +Katrineholm har tillsammans med Almi, Nyföretagarcentrum och kommunerna i Vingåker, Flen och Katrineholm tilldelats 689 253 kronor för ett utvecklingsprojekt från EUs landsbygdsprogram. Projektet ska höja kunskapen om digitaliseringen i näringslivet på landsbygden och genomförs genom en rad olika testinsatser som lokala företagare är med och tar fram.

Projektet tilldelas medel från EUs landsbygdsprogram via Tillväxtverket. Utlysningen fokuserar på hur företagsfrämjare gemensamt på platsen kan öka den digitala mognaden, för att bättre kunna stötta mikro- och småföretag på landsbygden. Ett tiotal projekt är med och delar på utlysningen om 4 miljoner kronor.

– Digitalisering är ett av våra fokusområden och ett nödvändigt verktyg för att framtidssäkra våra lokala företag. Vi har en modell vi tror på att utforska och som vi bedömer kommer skapa reellt affärsvärde redan i sin testfas, säger Jakob Jansson, VD för +Katrineholm.

Ansökan är en utav flera satsningar på att utveckla det lokala näringslivet i Västra Sörmland. Under förra året anställdes en affärsutvecklare på näringslivs- och destinationsbolaget som även kommer starta flera samarbetsprojekt med Vingåkers kommun, Flens kommun och Katrineholms kommun.

– Att vi tar ett gemensamt grepp om denna utmaning går hand i hand med Vingåkers arbete för ”Sveriges smartaste landsbygd” vilket i sin tur ska göra vår plats ännu mer attraktiv, säger Susanna Oom Samuelsson, näringslivsansvarig, Vingåkers kommun.

Mer information om projektet på +Katrineholms hemsida

Bild
Från vänster: Anna Vikström, Almi, Patrik Holm, Nyföretagarcentrum, Frida Vidén, Flens kommun, Susanna Oom Samuelsson, Vingåkers kommun, Zana Zgog och Magnus Runesson, Katrineholms kommun, Jakob Jansson och Camilla Lindgren, +Katrineholm.


 

Mer aktuell information