Ny socialchef

Publicerad: 2024-01-25

Vingåkers kommun välkomnar Marjo Koivumaa Koistinen som tillträder som ny socialchef från och med 2 april. Marjo är socionom och har arbetat inom socialtjänsten sedan 80-talet, bland annat som socialchef i flera kommuner.

– Det känns väldigt skönt att vi redan är klara med rekrytering av ny socialchef efter Dag Wallströmer som går i pension i vår, och jag är så glad att det blir Marjo Koivumaa Koistinen. Hon har en gedigen bakgrund från flera uppdrag som socialchef och är därför väl förtrogen med både den verksamheten i stort och med de utmaningar som ligger i den, säger Ralf Hedin, kommundirektör.

– Det känns kul att få välkomna Marjo till Vingåkersbygden och jag ser fram emot att se hur hennes erfarenhet som socialchef i andra kommuner kommer bidra till utvecklingen av våra verksamheter, säger Anna Lejon (M), socialnämndens ordförande.


Vad kommer du att bidra med i din roll som socialchef i Vingåkers kommun?
Det jag kan bidra med i första hand är min långa erfarenhet från socialtjänstens samtliga verksamheter. Jag har arbetat som förvaltningschef sedan 2011 och varit med och utvecklat och drivit olika frågor under åren. Jag har lång erfarenhet av att samverka och skapa nätverk.

Din bild av Vingåker?
Jag ser fram emot att bo och arbeta i Vingåker. Den bild jag har av Vingåkers kommuns socialförvaltning är att det är en välbyggd organisation med kompetenta medarbetare. Det kommer att vara spännande att delta i det dagliga arbetet med att utveckla långsiktigt hållbara resultat. Detta naturligtvis utifrån politiskt uppsatta mål och medborgarnas önskemål.

Beskriv dig själv med tre ord
Jag är prestigelös, positiv och ansvarstagande.

Mer aktuell information