Kultur- och fritidsnämndens stipendier 2019

Publicerad: 2019-11-28

8 november utdelades Kultur- och fritidsnämndens stipendier för 2019 vid en middag på Båsenberga Hotell & konferens.

Ungdomskulturstipendium 
För Rune Wilhelmsson är musik en passion.  Rune har ett stort intresse, ambition och begåvning för musiken och gitarrspelandet, något han visat prov på i många olika sammanhang, från kulturskolan till musikvideo på Youtube. För att fortsätta utveckla sin talang tilldelas Rune Wilhelmsson kultur- och fritidsnämndens ungdomskulturstipendium 2019. 

Kulturstipendium 
Högsjö kulturmiljöförening har under 25 år på ett mycket förtjänstfullt sätt dokumenterat och levandegjort Högsjö samhälls- och industrihistoria.  Som ambassadörer, med stor kunnighet och ett genuint engagemang för Högsjö som bruksort tilldelas Högsjö kulturmiljöförening kultur- och fritidsnämndens kulturstipendium 2019.

Ungdomsledarstipendium 
Med stort hjärta, omtanke och entusiasm engagerar sig Else-Marie Lyreborg Olsson för barn- och ungdomsverksamheten inom Equmenia. Det finns inte en enda aktivitetsgrupp som Else-Marie inte varit hängiven eller spridit positivitet inom. Genom att vara god medmänniska och förebild som ledare tilldelas Else-Marie kultur- och fritidsnämndens ungdomsledarstipendium 2019.

Idrottstipendium 
”Simma är som att springa och samtidigt hålla andan” 
Sanna Marjeta tränar simning två gånger i veckan och tycker inte att det är svårt. Dessutom gör hon det mycket bra med medaljer i varenda simtävling som hon ställer upp i. Som förebild för andra ungdomar, sin målmedvetna satsning och framgång inom sin sport tilldelas Sanna Marjeta kultur- och fritidsnämndens idrottsstipendium 2019.  

Mer aktuell information