Kultur och fritid ställer om inför en annorlunda sommar

Publicerad: 2020-05-28

Hej!

I år ser sommaren lite annorlunda ut.

Jo, värmen och solen kommer precis som vanligt men där tar likheten med tidigare år slut.

För i år är vi många som har fått ställa in skolavslutningsfiranden, studentfester, bröllop, konserter, campingsemestrar och resor till vänner och bekanta. Och vi är även många som inte får träffa våra föräldrar och nära släktningar. Corona påverkar oss alla.

Vi som arbetar med kultur- och fritid inom Vingåkers kommun arbetar flitigt med att försöka skapa givande och spännande aktiviteter i Vingåkersbygden med den sociala distanseringen som grund. Vi har fått tänka om och tänka nytt.

Förra årets lyckade Schools out där vi tillsammans med våra skolavslutningsbarn firade in sommaren har vi i år tvingats ställa in.  Årets nationaldagsfirande kommer bestå av en överraskningsmarsch av kulturskolan. Nationaldagen är även den dag som vi brukar uppmärksamma alla våra nya medborgare. Jag får i år hälsa er varmt välkomna till Vingåker så här samt inge hopp om att vi i framtiden får möjlighet att fira er ordentligt.

Vi hade även planerat för en storartad ingivning av Säfstaholms slott men även den har vi fått skjuta på framtiden. Vi planerar i dagsläget för en invigning den 18 september. Däremot kommer vi hålla vår nyrenoverade Slottsbod öppen för turistinformation från och med 23 juni, så besök oss gärna.

Misströsta inte. Hemestra kan vara riktigt kul och att upptäcka vårt närområde ger mersmak. Vi kommer under sommaren släppa 70 spännande och roliga aktiviteter för hela familjen via kommunens Instagram samt Facebook med start den 8 juni. På vingaker.se kommer det att finnas aktivitetsbingo och smultrontips för nedladdning. Bingobrickan kommer även finnas i kommuntidningen Vingåker för dig med utgivning 5 juni samt i Slottsboden.

Under vardagarna vecka 24 till och med 29 kommer ni ha möjlighet att se vår Skoj-buss ute och åka på vägarna. Det är vår fritidsgård med feriearbetande ungdomar som tillsammans med nyöppnade Fritidsbanken erbjuder mindre aktiviteter och snabblån av utrustning vid kommunens badplatser.

Vecka 24-29 kan du låna utrustning för en aktiv sommar; till exempel inlines, fiskespön, flytvästar, golfklubbor, tält med mera. Besök Fritidsbanken på onsdagar 13.00-17.00. Fritidsbanken hittar du på Åbrogården, Storgatan 55.

Under fyra tisdagar i juli erbjuder vi POP-UP-allsång med familjen Widéns. Dessa glada och familjära spelmän kommer dyka upp där ni minst anar det och erbjuda sång och glädje.

Besöker du våra elljusspår kommer det från mitten av juni finnas roliga aktivitetsskyltar att följa. Rörelse ska vara roligt! För både barn och vuxna.

Utöver dessa aktiviteter kommer självklart biblioteket hålla öppet hela sommaren med flera digitala aktiviteter, fritidsgården kommer erbjuda aktiviteter och badhuset står som vanligt för simmärkestagning. Håll utkik på Facebook för mer information.

Vi inom Kultur och fritid önskar alla en fantastisk sommar och uppmuntrar er till en härlig hemester!

Elin Pettersson
Kultur- och fritidschef

Mer aktuell information